To je to što me zanima!

Kanadski izbornik: Rekao sam to. Znam da nisam baš pokazao poštovanje prema Hrvatskoj

Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio, rekao je Herdman
Vidi originalni članak

Nakon poraza od Belgije (1-0), kanadski izbornik John Herdman okupio je svoje igrače u krug i zaurlao:

- Pripadamo ovdje, pokazali smo to, a u nedjelju ćemo s*ebati Hrvatsku! Idemooooooooo - rekao je svojim reprezentativcima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da je sportski i korektno, nije. Štoviše, pomalo i nedostatak poštovanja prema viceprvaku svijeta, no Herdman je našao način kako da motivira svoje igrače. Njegovo pravo, a i pravo 'vatrenih' je da im to bude dodatan motiv. A bolju motivaciju nisu mogli dobiti. 

Dan nakon poraza od Belgije, Englez je imao press konferenciju na kojoj se još jednom dotaknuo svojih riječi.

- Da, rekao sam to. Gledajte, takve stvari govorite u strastvenim trenucima kako biste pokušali nadahnuti svoju ekipu. Kad sam dobio pitanje što sam rekao kad sam bio među igračima, iskreno sam odgovorio - kazao je Herdman.

Prešao je granicu dobrog ukusa, toga je i sam svjestan, no tvrdi kako je htio razbuditi svoje igrače i potaknuti ih da se bacaju na glavu. 

- Znam da nisam baš iskazao poštovanje za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumijem gdje se mi nalazimo na svjetskoj pozornici, ali došli smo na jednu višu razinu i pokušavam uvjeriti svoje igrače da budu neustrašivi i da pokažu sve što znaju - kazao je. 

Nije htio uvrijediti hrvatske nogometaše, ali smatra kako je to jedini put da Kanada napravi neki rezultat na Svjetskom prvenstvu.

- Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mladen pranjić 26.11.2022.

    Mozda je porijeklom hrvat.

  • zoran34 25.11.2022.

    Ako izgubimo naši bolje da ostanu u Katru nakon ovog😀. Ajmooooo momci buđenjeee pokažite svima ko ste i od čega ste napravljeni.

  • Vidar01 25.11.2022.

    Od arogantog engleza ništa drugo pošten svijet niti ne očekuje...u nedjelju kada prime i drugi torpedo mogu se lagano okretati prema svojoj realnosti...izvaditi palice i klizaljke iz ormara ,otici u lov,očistiti snijeg,ispratiti NHL sezonu do kraja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare