To je to što me zanima!

Da se bar ošišala: Zbog repića Mirončik izgubila zlatno odličje

lanka je u trećem pokušaja gotovo preskočila 205 cm i Čičerovoj ispred nosa uzela naslov. Joško Vlašić vjeruje da se Ruskinja sigurno nakon toga nikad ne bi oporavila
Vidi originalni članak

Ženski skok u dalj će nakon SP-a doživjeti velike promjene. Sigurno više nećete gledati dugokose cure ili one s konjskim repićem, koji je u Deaguu stajao odličja pa čak i zlata Nastasju Mirončik-Ivanovu. Bjeloruskinja je skočila 6,90 metara, no konjski repić je na pijesku ostavio trag na 6,74. Zlato je osvojila Amerikanka Reese sa 6,82 ispred Ruskinje Kučerenko (6,77) i Letonke Radevice (6,76).

- Svjesna sam što mi se dogodilo, to je zaista bizarno. Razočarana sam, ali nisam ljutita - rekla je Ivanova, a čelnici bjeloruskog saveza proučavali su pravila ne bi li nekako spasili skok za zlato svoje atletičarke.

- Ništa od žalbe, sve je po pravilima.

Po pravilima je zlato izgubio i Kubanac Dyron Robles. Zapravo, zlato mu je oduzeto nakon što su suci utvrdili da je tijekom utrke rukom dotaknuo Kineza Liu Xianga.

- To je nepravda, na mitinzima se stalno sudaramo, a nitko ne bude diskvalificiran - istaknuo je nesretni Robles.

I Blanki Vlašić malo je nedostajalo do zlata, u trećem pokušaju joj je jako malo nedostajalo da preskoči 205 cm i Čičerovu. Bolt bi bio sigurni zlatni na 100 metara da nije na startu bio prebrz za 104 tisućinke sekunde. No naslov je osvojio na 200 m.

Priče koje su obilježile SP u Daeguu

Blanki Vlašić su pomogli Kenijci

Američka tvrtka nije željela Blanki omogućiti tretman mišića na jednom uređaju zato što ne nosi Nike. U pomoć su priskočili Kenijci posudivši našoj visašici svoj.

Bolt ne može mijenjati pravila

Nakon Boltove diskvalifikacije zbog pogrešnog starta mnogi su tražili promjenu tog pravila. IAAF je razmotrio prijedlog, ali u bližoj budućnosti ne misle ništa mijenjati.

Pistorius izborio polufinale SP-a 

Oscar Pistorius, prvi paralimpijac na svjetskom prvenstvu, izborio je polufinale na 400 m i finale s južnoafričkom štafetom 4x400 metara, ali u finalu nije trčao.

Visašica Beitia trčala štafetu

Španjolka Ruth Beitia nije se kvalificirala u finale visa, no zato je trčala u polufinalu štafeta 4x100 metara, jer je zbog ozljede otpala Belen Recio. Španjolke nisu izborile finale.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • znzokica 05.09.2011.

    a decki ;mjeri se najudaljeniji trag koji si ostavio iza sebe

  • marko6061 05.09.2011.

    24 sata fali vam slova odma prav riječ u tekstu je Lanka, fali vam slovo B

  • maky0147 05.09.2011.

    pa baš su joj mogli to zanemarit

Komentiraj...
Vidi sve komentare