To je to što me zanima!

Dalić i 11 Spartanaca: Za Grke nam trebaju samo pravi ratnici

Grci su prgavi, tuku i udaraju kao malo koja momčad. Stoga Mandžukić, Modrić, Rakitić i društvo moraju biti spremni na 180 paklenih minuta u Zagrebu i Ateni
Vidi originalni članak

This is Spartaaaa, poznati je citat iz filma “300”, u kojem Leonida, kralj Spartanaca, nogom udara perzijskoga glasnika koji je došao sklopiti mir. Sigurno je da susret Hrvatske i Grčke neće biti miran.

Crveni i žuti kartoni, podmuklo udaranje, držanje za dres, prgavost i grubi prekršaji. To su karakteristike grčke reprezentacije. Gotovo da ne postoji momčad prgavija od Grčke. I stoga, želimo li proći Grke, moramo biti spremni za “fajt”, tučnjavu na terenu svih 180 minuta.

Uostalom, Grci su u kvalifikacijama dobili 17 kartona, od čega čak tri crvena, a predvodi ih Andreas Samaris s četiri žuta kartona u pet utakmica. Kako taj udara...

Loša vijest je da je Hrvatska posljednji gol Grčkoj, pazite sad ovo, zabila prije 16 i pol godina! Bilo je to u travnju 2001., u prijateljskom susretu u Varaždinu, a zabio ga je Milan Rapaić u 90. minuti. Nakon toga smo igrali dvije kvalifikacijske utakmice, jednu izgubili 2-0, drugu odigrali bez golova. To je bila loša vijest.

Dobra vijest je da su kladionice, a one obično dobro procijene, postavile Hrvatsku kao velikog favorita. Veći smo favoriti i od Italije, koja igra protiv Švedske. Tako je tečaj na prolazak Hrvatske mizernih 1,20, dok se odlazak Grčke na Svjetsko prvenstvo u Rusiju “plaća” tečajem 5,50. Pitate li Mehmeda Baždarevića, izbornika BiH, koja je bila u skupini s Grcima, razlika je ogromna.

- Čak bih rekao da Hrvatska mora izbaciti Grčku! Razlika u kvaliteti je evidentna. Njihova se igra temelji na fanatičnoj borbenosti. Mi smo ih oba puta nadigrali, pogotovo u Grčkoj, ali nismo imali deset posto onoga što ima Hrvatska da ih pobijedimo - kaže Baždarević.

I još jedna dobra vijest. Uzvrat se igra na Karaiskakisu, za koji kažu da je “paklen”. A zapravo je toliko paklen da su Grci na njemu u posljednjih deset utakmica, od mogućih 30, osvojili svega 11 bodova. Pobijedili su ih tamo Finska, Sjeverna Irska, pa i Farski Otoci. Jedini ozbiljan protivnik u tom periodu bila je Belgija. Naravno, i oni su ih pobijedili. Toliko o “paklu” njihova stadiona.

I za kraj, opet ćemo se vratiti na Spartu i njihov borbeni duh.
Prema legendi, kad je kralj Filip II. Makedonski namjeravao napasti Spartu, poslao im je poruku: “Ako uđem u Lakoniju, spalit ću Spartu”. Spartanci su kao odgovor poslali samo jednu riječ: “Ako”. Slično je i sad. Grci su optimisti i poslali su nam poruku - “Ako pobijedimo u Maksimiru, idemo na SP”. Gospodo, ključna riječ je “ako”...

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Janko55 18.10.2017.

    Mozemo mi to!! 💪

  • Karlo Butić Butigol 18.10.2017.

    Moramo dobiti Grcku,nasa sredina ce ih "pojest",pa oni uopce ne igraju krou sredinu,sve nesto po bokovima,sam pokusavajj driblat...A najveci aduti su im stoperi...Modrica ponovno na "desetku"dat mu slobodu prema naprijed i oslobodit ga obrambenih zadaca,iza njega Rakitic i Badelj,al inace umjesto Rakitica Kovacic,al posto je ozljeden jbg Strinica na lijevi bek,Stoperi Lovren i Vida,a desni bek Vrsaljko...a kad se Jedvaj vrati i ako bude igrao u Bayeru onda protiv kacih momcadi njega ubuduce na desni bek,Vrsaljka na lijevi!Jos kad se prikljuce Pjaca,Vlasic,Brekalo i Rebic imat cemo konkurentna krila!

  • Bayern 18.10.2017.

    Nadamo se boljem izdanju Perisica i Subasica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare