To je to što me zanima!

Dalić: Ispražnjeni smo, trebat će nam vremena da se vratimo

Hrvatska se okupila uoči utakmica protiv Portugala i Španjolske, a nakon 12 godina u momčadi nema Vedrana Ćorluke, Danijela Subašića i Marija Mandžukića, koji su se oprostili. Neće biti ni Kramarića ni Rebića.
Vidi originalni članak

Čekaju nas dvije provjere koje će dobro doći novim igračima, a pritom nastavljamo s nizom jakih utakmica koje igramo ove godine. Pred nama je sedam mjeseci rada i priprema za ono što nam je najvažnije, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i plasman Europsko prvenstvo, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, prenosi HNS.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 6. rujna prijateljsku utakmicu kod europskog prvaka Portugala, a 11. rujna slijedi debi u Ligi nacija, na gostovanju kod Španjolske. Bit će ovo prvo okupljanje nakon gotovo 11 godina u kojem nema Danijela Subašića, Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića. 

- Iskoristit ćemo Portugal i Španjolsku za pravu pripremu, za pronalazak nove energije. Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Mi smo ispražnjeni i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, imaju šansu - pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop.

Za utakmice s Portugalom i Španjolskom neće konkurirati Ante Rebić i Andrej Kramarić, dok će dokapetan Ivan Rakitić biti na raspolaganju za ogled u Elcheu. Uh, prava je šteta što sad nema Mandžukića, koji igra veličanstveno i nosi Juventus. No, bila je to Mandžina želja i tu se nema što prigovoriti. Bit će ovo dobra prilika da izbornik vidi što može Ivan Santini, koji također igra u vrhunskoj formi i prvi je strijelac belgijske lige. 

- Imao sam dogovor s Kramarićem da će preskočiti ovo okupljanje kako bi se u klubu pripremio za nastavak prvenstva, Ligu prvaka i reprezentaciju. Dugo je bio ozlijeđen, tek je počeo trenirati i nema nikakvih problema - pojasnio je Dalić.

Prvo je to okupljanje reprezentacije nakon srebra iz Rusije, a ono što je najvažnije, Dalić je sve sredio s HNS-om, ostao izbornik i sad se u miru može pripremati za ono što slijedi. 

Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu. Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji - zaključio je hrvatski izbornik.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • patagonija1 04.09.2018.

    Treba se nadati nema rupa i da ima dna. Da nebudete non-stop prazni

  • bcelija 04.09.2018.

    Pa i drugi su bili u Rusiji!??!

  • intellectus 03.09.2018.

    Naravno da se stvara nova klapa, još uvijek su tu Vida, Vrsaljko, Brozović, Perišić, Kovačić, Modrić, ali Pjaca i Santini, meni se čini respekta vrijedna klapa. Posebno se radujem Santiniju, uvjeren sam da će Hrvatska pobijediti Portugal mada to sada i nije prioritet, ali je itekako bitno. Treba stvarati pobjednički mentalitet i stvarati ono potrebno zajedništvo, mene nije strah, izvor dobrih nogometaša je uistinu respektabilan. Pa neka nova škvadra krene svoj put.

Komentiraj...
Vidi sve komentare