Obavijesti

Sport

Komentari 77

Dalić: Ispražnjeni smo, trebat će nam vremena da se vratimo

Dalić: Ispražnjeni smo, trebat će nam vremena da se vratimo
2

Hrvatska se okupila uoči utakmica protiv Portugala i Španjolske, a nakon 12 godina u momčadi nema Vedrana Ćorluke, Danijela Subašića i Marija Mandžukića, koji su se oprostili. Neće biti ni Kramarića ni Rebića.

VIDEO

Čekaju nas dvije provjere koje će dobro doći novim igračima, a pritom nastavljamo s nizom jakih utakmica koje igramo ove godine. Pred nama je sedam mjeseci rada i priprema za ono što nam je najvažnije, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i plasman Europsko prvenstvo, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, prenosi HNS.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 6. rujna prijateljsku utakmicu kod europskog prvaka Portugala, a 11. rujna slijedi debi u Ligi nacija, na gostovanju kod Španjolske. Bit će ovo prvo okupljanje nakon gotovo 11 godina u kojem nema Danijela Subašića, Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića. 

- Iskoristit ćemo Portugal i Španjolsku za pravu pripremu, za pronalazak nove energije. Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Mi smo ispražnjeni i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, imaju šansu - pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop.

Za utakmice s Portugalom i Španjolskom neće konkurirati Ante Rebić i Andrej Kramarić, dok će dokapetan Ivan Rakitić biti na raspolaganju za ogled u Elcheu. Uh, prava je šteta što sad nema Mandžukića, koji igra veličanstveno i nosi Juventus. No, bila je to Mandžina želja i tu se nema što prigovoriti. Bit će ovo dobra prilika da izbornik vidi što može Ivan Santini, koji također igra u vrhunskoj formi i prvi je strijelac belgijske lige. 

- Imao sam dogovor s Kramarićem da će preskočiti ovo okupljanje kako bi se u klubu pripremio za nastavak prvenstva, Ligu prvaka i reprezentaciju. Dugo je bio ozlijeđen, tek je počeo trenirati i nema nikakvih problema - pojasnio je Dalić.

Prvo je to okupljanje reprezentacije nakon srebra iz Rusije, a ono što je najvažnije, Dalić je sve sredio s HNS-om, ostao izbornik i sad se u miru može pripremati za ono što slijedi. 

Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu. Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji - zaključio je hrvatski izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome