To je to što me zanima!

Dalić ostao kratak: Deschamps proglašen trenerom godine...

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps dobio je od Fife nagradu za najboljeg trenera godine. Francuz je završio ispred Zinedinea Zidane i Zlazka Dalića...
Vidi originalni članak

Didier Deschamps trener je godine u Fifinom izboru, a izbornik kojeg je pobijedio u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji Zlatko Dalić završio je među tri.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da, treći najbolji trener na svijetu u 2018. godini, u izboru svojih kolega izbornika, te kapetana svih reprezentacija.

Deschamps je dobio najviše glasova, Zinedine Zidane nakon trećeg naslova pobjednika Lige prvaka s Realom i Dalić završili su drugi i treći.

Iza su ostali:

Massimiliano Allegri (Juventus)
Stanislav Čerčesov (Rusija)
Pep Guardiola (Manchester City)
Jürgen Klopp (Liverpool)
Roberto Martinez (Belgija)
Diego Simeone (Atletico)
Gareth Southgate (Engleska)
Ernesto Valverde (Barcelona)

- Zahvala Zidaneu i Daliću na konkurenciji, mogli su i oni dobiti - rekao je Deschamps.

Zahvalio je igračima, stožeru, obitelji...

Didier Deschamps igrao je za Nantes, Marseille, Bordeaux, Juventus, Chelsea i Valenciju, za francusku je reprezentaciju skupio 103 nastupa i četiri gola od 1989. do 2000. godine, a svjetski je prvak postao i kao igrač i kao izbornik.

Trenersku je karijeru počeo u Monacu (2001. do '05.), pa je 2006./07. vodio Juventus, od 2009. do '12. Marseille, a potom je preuzeo trikolore.

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • DominikLivakovic1 25.09.2018.

    Idemo ovako realno sagledati, možda malo pristrano ali: Po meni, ono što je napravio Zlatko Dalić se ne može mjeriti s onime što su napravili Zidane i Deschamps. Zidane je gradio momčad Reala. Znači, može odabrati bilo koje igrače svijeta. Dok su Deschamps i Dalić ograničeni na određen broj igrača. Deschamps i ta supermoćna velesila Francuske, pa mogu slobodno reći da imaju na svakoj poziciji bar 3 igrača koja igraju jednako dobro kao prvi izbor. Toliko su snažni Francuzi. Tako da je Deschampsu olakšan posao. Dalić je od države sa 4.5M stanovnika napravio svjetskoga viceprvaka. Ako to ne zaslužuje nagradu, ne znam što zaslužuje.

  • Agramovac88 24.09.2018.

    Dalic... Hehe

  • Matek podravec u Irskoj 24.09.2018.

    Ma treba biti ponosan da je nas trener bio u top 3 izbora na svijetu !..I zlatko bi sad osvojio da smo osvojili SP.Treba biti ponosan !..I to jesmo.Cestitke Dalicu jos jednom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare