To je to što me zanima!

Dalić je prvi put pozvao Oršića, Duje Ćaleta-Car nije na popisu!

Hrvatska će protiv Slovačke i Azerbajdžana nastaviti kvalifikacije za Euro 2020., a izbornik Dalić malo je promiješao sastav. Oršić je unutra, Benković i Rog su na pretpozivu, a tu je i Čolak
Vidi originalni članak

Mislav Oršić prvi je put dobio poziv u hrvatsku nogometnu reprezentaciju za utakmica kvalifikacija za Euro za utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana u rujnu, odlučio je izbornik Zlatko Dalić.

Igrač Dinama nametnuo se odličnim igrama na početku nove sezone. Zabio je golove u obje utakmice Saburtalu u Ligi prvaka, asistirao u prvom meču protiv Gruzijaca i u obje utakmice protiv Ferencvarosa, a bio je i strijelac protiv Lokomotive.

- Ne mogu vam opisati koliko sam sretan i ponosan zbog poziva izbornika. Mislim da je to nagrada za moje igre u Dinamu u ovoj ali i onoj lanjskoj sezoni te dodatna motivacija da nastavim u tom smjeru. Veselim se utakmicama u dresu Vatrenih čime ću ispuniti još jedan dječački san - rekao je Oršić.

Druga je važna vijest: nema Duje Ćalete-Cara! Stoper Marseillea u prošloj akciji A-vrste ostao je na klupi i protiv Walesa i protiv Tunisa. Dalić ga je tako kaznio jer se nije odazvao pozivu U-21 reprezentacije za Europsko prvenstvo, objašnjavajući to željom kluba da ga ima odmornog na startu priprema.

Oršić je jedino novo ime na popisu od 23 igrača za utakmice 6. rujna u Trnavi (20:45) i 9. rujna u Bakuu (18 sati). Dalić će za te utakmice morati kombinirati u napadu jer nema ozlijeđenog Andreja Kramarića, koji je na pretpozivu u slučaju da se ipak uspije oporaviti.

Bruno Petković jedini je klasični napadač s pozivom, a od igrača iz HNL-a među pozvanima su i prvi golman Dominik Livaković i Osijekov kapetan Mile Škorić. Pretpozive su dobili Josip Juranović i Mijo Caktaš, ali i prvi put Antonio Mirko Čolak, napadač Rijeke.

Status pretpoziva, zanimljivo, ima i Filip Benković, koji je igrao od početka zadnje utakmice u Varaždinu protiv Tunisa (poraz 2-1), ali očito nije zadovoljio izbornika. Na čekanju je i Marko Rog, koji je prešao u Cagliari i u nedjelju zabio gol u utakmici talijanskog kupa protiv Chieva (2-1).

Dario Melnjak, lijevi bek Rizespora, zadržao je mjesto među reprezentativcima, kao i desni bek Kopenhagena Karlo Bartolec. Iako nije branio u službenoj od utakmice reprezentacije u Budimpešti, poziv je dobio Lovre Kalinić, golman Aston Ville. Poziv je zadržao i Simon Sluga, novi golman engleskog drugoligaša Luton Towna.

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska je treća u skupini sa šest bodova, koliko ima i Slovačka, a na vrhu je Mađarska s devet i utakmicom više. "Vatreni" su na startu kvalifikacija u rujnu prošle godine pobijedili Azerbajdžanna Maksimiru 2-1 pa izgubili od Mađarske istim rezultatom u Budimpešti, a prije ljeta su po osječkoj žegi srušili Wales 2-1.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • kobajagi10 20.08.2019.

    E sad se Car ima vremena odmarat. Svaka čast Daliću!

  • 20.08.2019.

    Realno nema mjesta za njega ni u mladoj.Beskicmenjak sa dobrim menadjerom.

  • 20.08.2019.

    Bravo treneru, Duje Ćalete-Cara više nikada nebi pozvao u reprezentaciju, Oršić je potpuno zaslužio poziv

Komentiraj...
Vidi sve komentare