To je to što me zanima!

Dalić: Sad bi me moj šef Ćiro nazvao i čestitao mi, nedostaje mi... A ja sam uspio i vrijedim!

Prvi put Hrvatska je najbolja europska reprezentacija! U 25 utakmica u dvije godine imamo najmanje poraza. Kvaliteta velike momčadi je kad nametne svoj stil igre, a to Hrvatska radi i najbolja je u Europi
Vidi originalni članak

Kad već imamo četiri boda, bolje da smo ih osvojili ovako, tri protiv Turske, jer Turci su jači od Velšana. Ali važna je tablica nakon osam utakmica, a ne sad.

Počeo je tako izbornik Zlatko Dalić u Varaždinu razgovor za RTL, dan nakon pobjede u Bursi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U utakmici u kojoj je stigao svog mentora Ćiru Blaževića sa 72 izborničke epizode. U polufinalu Lige nacija će ga prestići.

Nije lako 72 puta biti izbornik ni svoje kuće

- Nedostaje mi Ćiro, nedostaje mi njegova čestitka, nazvao bi me, sretan što sam ga dostigao. Ma, 72 puta nije lako biti izbornik ni u vlastitoj kući a kamoli hrvatske reprezentacije, uz sve pritiske, interese, kritike... Sve smo prošli neokrznuto, osvojili smo dvije medalje na SP-ima, ušli na final four Lige nacija, nakn pet i pol godina sve imam u rukama, pod kontrolom. Uspio sam i vrijedim i ponosan sam na sve oko mene, rezultat koji sam postigao zajedno sa stožerom i igračima.

Mateo Kovačić bio je junak pobjede.

- Kova je sljedeći vođa. Dugo su ga osporavali, ali pokazivao je kvalitetu, a u utorak je bio fantastičan! Obrana, presing, agresivnost, dva gola... Njegovo vrijeme je došlo i bit će ga još, puno je dobrih utakmica pred njim i on je budućnost Hrvatske kad stariji igrači odu.

Kramarić i Perišić? Nepotrebna halabuka

Koliko je zadovoljan Musom?

- Vidjeli smo sedam dana kako se ponaša, surađuje na treninzima i zadovoljni smo. Treba vremena da se prilagodi sustavu igre, načinu, dat ćemo mu vremena, ali zadovoljio nas je.

Svađu Kramarića i Perišića na Poljudu smatra preuveličanom.

- Neme potrebe upozoravati igrače ni na što, sjajno radimo, dogodi se takva situacija, ali bilo je puno važnijih stvari. Nije dao loptu, dogodi se, razgovarali smo, sve riješili i nema nikakvog problema. Neću Kramarića osuđivati, nepotrebna je ta halabuka i drama.

I na kraju se osvrnuo na završnicu Lige nacija:

Dalić: Spremni smo osvojiti Ligu nacija

- Nakon Eura, u dvije godine Hrvatska je broj 1 u Europi po rezultatima, statistici. Prvi put u povijesti Hrvatska je najbolja europska reprezentacija! U 25 utakmica imamo najmanje poraza u Europi. Imamo pravo nadati se dobrom rezultatu, imamo kvalitetu i Hrvatska igra kako joj najbolje odgovara. Ima kritika na taktiku, ali kvaliteta velike momčadi je kad nametne svoj stil igre, a to Hrvatska radi i najbolja je u Europi. Imamo takav profil igrača i spremni smo osvojiti Ligu nacija. No nema pritiska ni drame, pokušat ćemo, idemo uživati u nogometu, dati sve od sebe, imamo dobru podlogu, rezultate i pravo nadati se - zaključio je Dalić za RTL.

POGLEDAJTE S KOJIM NOGOMETAŠEM BI ZAGREPČANI IZAŠLI U KLUB

Idi na 24sata

Komentari 38

  • oldschool-south 30.03.2023.

    Sve stoji..al izjava " Liga nacija" je nebitna te kompromitira......budi dosljedan kao što si i ponizan......!!!

  • gagasniper1 30.03.2023.

    Ponizno! "A ja sam uspio i vrijedim!"

  • pomocni tockovi 30.03.2023.

    Zlatko vrime je

Komentiraj...
Vidi sve komentare