Obavijesti

Sport

Komentari 38

Dalić: Sad bi me moj šef Ćiro nazvao i čestitao mi, nedostaje mi... A ja sam uspio i vrijedim!

Dalić: Sad bi me moj šef Ćiro nazvao i čestitao mi, nedostaje mi... A ja sam uspio i vrijedim!
5

Prvi put Hrvatska je najbolja europska reprezentacija! U 25 utakmica u dvije godine imamo najmanje poraza. Kvaliteta velike momčadi je kad nametne svoj stil igre, a to Hrvatska radi i najbolja je u Europi

VIDEO

Kad već imamo četiri boda, bolje da smo ih osvojili ovako, tri protiv Turske, jer Turci su jači od Velšana. Ali važna je tablica nakon osam utakmica, a ne sad.

Počeo je tako izbornik Zlatko Dalić u Varaždinu razgovor za RTL, dan nakon pobjede u Bursi.

Pokretanje videa...

Dalić nakon pobjede u Turskoj 03:02

U utakmici u kojoj je stigao svog mentora Ćiru Blaževića sa 72 izborničke epizode. U polufinalu Lige nacija će ga prestići.

Nije lako 72 puta biti izbornik ni svoje kuće

- Nedostaje mi Ćiro, nedostaje mi njegova čestitka, nazvao bi me, sretan što sam ga dostigao. Ma, 72 puta nije lako biti izbornik ni u vlastitoj kući a kamoli hrvatske reprezentacije, uz sve pritiske, interese, kritike... Sve smo prošli neokrznuto, osvojili smo dvije medalje na SP-ima, ušli na final four Lige nacija, nakn pet i pol godina sve imam u rukama, pod kontrolom. Uspio sam i vrijedim i ponosan sam na sve oko mene, rezultat koji sam postigao zajedno sa stožerom i igračima.

KATAR 2022 - Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening

Mateo Kovačić bio je junak pobjede.

- Kova je sljedeći vođa. Dugo su ga osporavali, ali pokazivao je kvalitetu, a u utorak je bio fantastičan! Obrana, presing, agresivnost, dva gola... Njegovo vrijeme je došlo i bit će ga još, puno je dobrih utakmica pred njim i on je budućnost Hrvatske kad stariji igrači odu.

Kramarić i Perišić? Nepotrebna halabuka

Koliko je zadovoljan Musom?

- Vidjeli smo sedam dana kako se ponaša, surađuje na treninzima i zadovoljni smo. Treba vremena da se prilagodi sustavu igre, načinu, dat ćemo mu vremena, ali zadovoljio nas je.

FIFA World Cup 2022 / Croatia - Morocco 2-1.

Svađu Kramarića i Perišića na Poljudu smatra preuveličanom.

- Neme potrebe upozoravati igrače ni na što, sjajno radimo, dogodi se takva situacija, ali bilo je puno važnijih stvari. Nije dao loptu, dogodi se, razgovarali smo, sve riješili i nema nikakvog problema. Neću Kramarića osuđivati, nepotrebna je ta halabuka i drama.

I na kraju se osvrnuo na završnicu Lige nacija:

Dalić: Spremni smo osvojiti Ligu nacija

- Nakon Eura, u dvije godine Hrvatska je broj 1 u Europi po rezultatima, statistici. Prvi put u povijesti Hrvatska je najbolja europska reprezentacija! U 25 utakmica imamo najmanje poraza u Europi. Imamo pravo nadati se dobrom rezultatu, imamo kvalitetu i Hrvatska igra kako joj najbolje odgovara. Ima kritika na taktiku, ali kvaliteta velike momčadi je kad nametne svoj stil igre, a to Hrvatska radi i najbolja je u Europi. Imamo takav profil igrača i spremni smo osvojiti Ligu nacija. No nema pritiska ni drame, pokušat ćemo, idemo uživati u nogometu, dati sve od sebe, imamo dobru podlogu, rezultate i pravo nadati se - zaključio je Dalić za RTL.

POGLEDAJTE S KOJIM NOGOMETAŠEM BI ZAGREPČANI IZAŠLI U KLUB

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja