To je to što me zanima!

Dalić: To je namješteno, traže načine da nas zaustave! Sve je krenulo nakon Rotterdama...

Prijave nas organizacije koje se time bave i od toga žive, koje traže kaznu protiv Hrvatske. To je glupost i nastavak traženja načina da se zaustavimo. Uvjeren sam da do toga neće doći, kaže izbornik "vatrenih"
Vidi originalni članak

Jedva čekam tu utakmicu, nisam još bio na tom stadionu, kažu da je fantastičan. Idemo u Slavoniju pobijediti Tursku, govorio je Zlatko Dalić nakon pobjede "vatrenih" u Armeniji (1-0), druge u ovom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo.

No lijepu sliku oko reprezentacije koja je uhvatila dobar kurs prema završnom turniru u Njemačkoj poremetilo je otvaranje disciplinskih postupaka. Prvo za utakmicu protiv Latvije, gdje su trojica neodgovornih budala mahala ustaškom zastavom, a to vidjeli iz FARE-a, a onda i za ogled u Armeniji, gdje se 20-ak huligana, koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, potuklo s domaćima.

'Kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama...'

Izbornik je u šoku nakon svega, a misli da je netko namjerno htio napakostiti hrvatskoj reprezentaciji.

- To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika - rekao je Dalić za Novu TV.

- Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo.

'Savez radi sve da nađe tko radi hajku na reprezentaciju'

Hrvatska je pod uvjetnom kaznom zbog incidenta u Rotterdamu, gdje je dio navijača rumunjskog suca Istvana Kovacsa vrijeđao povicima "cigane, cigane".

- To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35.000 navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način i ovo je jedan od načina da nas se kazni da ne igramo pred našim navijačima. Ja sam čvrsto uvjeren da se to neće dogoditi da to neće biti jer mi to nismo zaslužili. Koliko znam, savez radi sve što je u njihovoj moći da nađu tko je to organizirao, tko je to napravio da se radi ta hajka na reprezentaciju i vjerujem da ćemo mi ipak u Osijeku biti s navijačima - rekao je Dalić i zaključio:

- To se mora strogo kazniti i naći tko je to napravio, tko je to organizirao jer to sad daje povoda i drugim pojedincima za takve gluposti tako kažnjavaju reprezentaciju, a ima puno više ljudi koji je vol koji je prate, koji uživaju s njom.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • Pravednik 001 16.09.2023.

    Klasični primjer "duboke države".Sve se to radi kontrolirano, radi skretanja pažnje s bitnih problema koje treba rješavati.

  • Bru-ce 15.09.2023.

    Ta trojica jadnika koji su se prodali za sanduk piva su samo paravan za prave face u FARE-u , sigurno ih nisu pustiti osim ako su propjevali jer je nanesena velika šteta RH i iskrenim navijačima . Neka objave podatke javno, pa da vidimo o kojim hrvatinama se točno radi ? Jer ima onih koji se ispisuju samo inicijalima, a žive u općinama a ne u naseljima a rade  90 % kriminala u Međimurju.

  • Pra&vica 15.09.2023.

    Sad svi najednom sve vide. Upozoravalo se na to ( na vrijeme ) ali odgovorni su odmahivali rukom sa dozom prezira. Izgrede su nazivali " madanackim nepodopstinama". A organizirana hajka protiv nogometnih struktura je uzimala maha. I da se razumijemo, nije reprezentacija bila prvi cilj. Ona je kolateralna zrtva. Zato je Dalic do sad sutio, sistemom - mene nitko ne dira - sutim. Cilj je puno ozbiljniji. Pa kad se vidjelo da se moze - bez kazni i bilo cega - navali svim silama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare