Obavijesti

Sport

Komentari 129

Dalić: To je namješteno, traže načine da nas zaustave! Sve je krenulo nakon Rotterdama...

Dalić: To je namješteno, traže načine da nas zaustave! Sve je krenulo nakon Rotterdama...

Prijave nas organizacije koje se time bave i od toga žive, koje traže kaznu protiv Hrvatske. To je glupost i nastavak traženja načina da se zaustavimo. Uvjeren sam da do toga neće doći, kaže izbornik "vatrenih"

VIDEO

Jedva čekam tu utakmicu, nisam još bio na tom stadionu, kažu da je fantastičan. Idemo u Slavoniju pobijediti Tursku, govorio je Zlatko Dalić nakon pobjede "vatrenih" u Armeniji (1-0), druge u ovom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo.

No lijepu sliku oko reprezentacije koja je uhvatila dobar kurs prema završnom turniru u Njemačkoj poremetilo je otvaranje disciplinskih postupaka. Prvo za utakmicu protiv Latvije, gdje su trojica neodgovornih budala mahala ustaškom zastavom, a to vidjeli iz FARE-a, a onda i za ogled u Armeniji, gdje se 20-ak huligana, koji su kupili ulaznice na crnom tržištu, potuklo s domaćima.

'Kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama...'

Izbornik je u šoku nakon svega, a misli da je netko namjerno htio napakostiti hrvatskoj reprezentaciji.

- To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika - rekao je Dalić za Novu TV.

- Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo.

'Savez radi sve da nađe tko radi hajku na reprezentaciju'

Hrvatska je pod uvjetnom kaznom zbog incidenta u Rotterdamu, gdje je dio navijača rumunjskog suca Istvana Kovacsa vrijeđao povicima "cigane, cigane".

- To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35.000 navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način i ovo je jedan od načina da nas se kazni da ne igramo pred našim navijačima. Ja sam čvrsto uvjeren da se to neće dogoditi da to neće biti jer mi to nismo zaslužili. Koliko znam, savez radi sve što je u njihovoj moći da nađu tko je to organizirao, tko je to napravio da se radi ta hajka na reprezentaciju i vjerujem da ćemo mi ipak u Osijeku biti s navijačima - rekao je Dalić i zaključio:

- To se mora strogo kazniti i naći tko je to napravio, tko je to organizirao jer to sad daje povoda i drugim pojedincima za takve gluposti tako kažnjavaju reprezentaciju, a ima puno više ljudi koji je vol koji je prate, koji uživaju s njom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige