To je to što me zanima!

Daliću se nije ispunila želja: Španjolska? Uf, jedan od najtežih mogućih protivnika

Španjolska je pokazala kvalitetu, mlada, brza i energična momčad. Igra se bazira na visokom presingu, puno kombinatorike. Trebat ćemo se dobro spremiti, kazao je izbornik Dalić o Španjolskoj
Vidi originalni članak

Samo ne Španjolska, samo ne Španjolska. Nadao se izbornik Zlatko Dalić, kao i svi mi, no upravo se to dogodilo. Španjolska je u posljednjem kolu grupne faze Eura pobijedila Slovačku 5-0, a Švedska je golom u 94. minuti srušila Poljsku (3-2) i poslala nam Španjolce u osmini finala. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi dojmovi izbornika 'vatrenih'?

- Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u ovom dijelu natjecanja. Bilo bi lakše sa Šveđanima, ali što je tu je - rekao je Dalić.

Španjolci su razočarali u prve dvije utakmice protiv Švedske i Poljske i uzeli tek dva boda, nisu baš briljirali na početku prvenstva, no protiv Slovačke su pokazali o kakvoj momčadi se radi. Bez obzira na ne baš bajne igre, to je ipak Španjolska, kolijevka sjajnih nogometaša i tiki-take. Nisu željeli oni nas, kao ni mi njih, ali sudbina nas je opet spojila.

Posljednji put smo međusobno igrali prije tri godine u Ligi nacija. Španjolci su nas u prvoj utakmici vratili na tvorničke postavke nakon svjetskog srebra i razbili 6-0, no u uzvratu na Maksimiru smo slavili 3-2 golom Jedvaja u sudačkoj nadoknadi. Susreli smo se i na Euru u Francuskoj prije pet godina i bili bolji s 2-1.

- Španjolska je pokazala kvalitetu, mlada, brza i energična momčad. Igra se bazira na visokom presingu, puno kombinatorike. Trebat ćemo se dobro spremiti. No, imamo i mi svoje kvalitete, neće ni njima biti lako. Bit će utakmica velikog naboja i pritiska. Možemo igrati s njima. To smo pokazali u drugoj utakmici Lige nacija, no to je sada druga momčad. U prve dvije utakmice su uzeli tek dva boda, ali jako puno prilika su stvorili. Morat ćemo paziti na presing, morat ćemo imati kontrolu lopte. I naravno, bit će teško braniti se, morat ćemo napasti mi njih. 

Utakmica se igra u ponedjeljak u Kopenhagenu od 18 sati, a kako su u Danskoj epidemiološke mjere puno blaže nego one u Velikoj Britaniji, za Hrvatsku bi na Parken stadionu moglo navijati nekoliko tisuća naših navijača.

- Navijači su nam veliki dobitak, bitno nam je da budu uz nas. Želimo nastaviti dalje, znam da će doći jako puno naših navijača. Da nam budu podrška i da zajedno probamo proći Španjolsku - zaželio je izbornik Dalić.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • zelena mamba 24.06.2021.

    Španjolci igraju najgori nogomet zadnjih 8 godina . Imamo ih . Onaj komentator je stalno pljuval po Jošku a mali je odigral odličnu tekmu . Opet našim nogometom haraju različite struje i interesi

  • 24.06.2021.

    ovaj vec skinuo gace....

  • Vito1 24.06.2021.

    Čekaj, čekaj, štooo??? Zar ovi igraju nogomet, ili ispunjavaju želje??? A plaćeni su višestruko vrijednije od platine i "suhoh" zlata s dijamantima zajedno. Zaslužite novce koje dobivate, ne sramotite se željama. Ako znate igrati, suparnik vam ne smije biti nimalo bitan. Ako neznate igrati, niste niti morali dolaziti na natjecanje tko je bolji od koga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare