To je to što me zanima!

Danska razbila Norvešku s pola gasa! Slovenija bez polufinala

Danci su osigurali poluzavršnicu Europskog prvenstva i ovim rezultatom tamo pogurali i Švedsku. Takvim raspletom, Slovenija je ostala bez plasmana dalje jer Švedska i da izgubi u zadnjem kolu ima bolji omjer
Vidi originalni članak

Rukometna reprezentacija Danske, brončana s posljednjeg Eura u Mađarskoj i Slovačkoj i aktualni svjetski prvak, izborila je polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj uvjerljivom predstavom protiv Norveške. Danci su slavili 29-23, no već na poluvremenu bilo je sedam razlike (18-11).

Drugo poluvrijeme je za Dance bilo tek puko odrađivanje posla. Do pobjede su ih vodili Gidsel, Lindberg i Pytlick sa po pet golova. Kod Norveške je najefikasniji bio Blonz, a četiri gola dodao je Sagosen.

Norveška je početkom drugog dijela zaprijetila smanjivši na četiri gola zaostatka (15-19), no Danska se vrlo brzo odlijepila na sedam razlike (23-16) i priči je bio kraj.

Neprepoznatljivi Norvežani tako su okončali svoj san o medalji na ovogodišnjem Euru dok Danska nezaustavljivo juri u polufinale.

Isto tako, Danci su ovom pobjedom pogurali i Šveđane, koji su također osigurali polufinale. Što znači da je Slovenija ostala bez prolaska dalje i najbolje što može je u borbu za peto mjesto.

Slovenija i Portugal u zadnjem kolu mogu bodovno dostići Švedsku u slučaju njezina poraza od Norveške, no Šveđani su u međusobnom srazu u boljoj poziciji od obje momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • DadoDavor 22.01.2024.

    Komentari kao da su od zokija i plenkija, dečki idite doma, JNA je prejaka...

  • MaliAnte_1 21.01.2024.

    "Ako" slučajno prođemo u polufinale. Ajme nama. Bolje odma spakovati kofere i pravac kući

  • Puyol05 21.01.2024.

    I onda bi mi igrali polufinale? Danci bi nas popapali

Komentiraj...
Vidi sve komentare