To je to što me zanima!

Danski rukometaši sve rade na brzinu, a živce smiruju golfom

Ubojiti šuter Mikkel Hansen, legendarno lijevo krilo Christiansen, njegova alternativa Andres Eggert i desno krilo Svan Hansen "navučeni" su na golf i tako smiruju živce
Vidi originalni članak

Oni jedini sve utakmice igraju u istom gradu, uvijek u istom, "prime time" terminu, sve kako bi što više njihovih navijača iz Kopenhagena stiglo prijeći most Östersund i ostaviti pokoju krunu u Malmöu. Da, SP se igra u Švedskoj, ali Danci su ovdje doma.

- Uz njih je bila cijela dvorana, nije ih lako zaustaviti kad krenu uz potporu 12.000 ljudi - rekao je srpski izbornik Veselin Vuković nakon poraza od Danske.

Tako će biti i protiv Hrvatske. Ako ne i žešće. Stari je to rivalitet, odigrali smo deset međusobnih utakmica od Portugala 2003. do danas. Šest puta smo slavili mi, četiri puta oni, ali njihove su pobjede bile važnije. Uzeli su nam broncu u Sloveniji i Švicarskoj, dobili su nas i u finalu EP-a u Norveškoj.

- Ovoga puta Hrvatska je favorit. I ne samo u ovoj utakmici, Hrvati su najveći favoriti za osvajanje zlata na ovom SP-u - uvjeren je danski izbornik Ulrik Wilbek, koji je bio oduševljen igrom svoje momčadi u okršaju sa Srbima.

- Hoće li ovako nešto biti dovoljno i za Hrvatsku? E, to ne mogu obećati - kaže Wilbek.

Hvidt i Jorgensen su se oprostili od reprezentacijE, ozlijeđeni su Knudsen i Mogensen, ali ima Wilbek još dovoljno aduta. A ti aduti znaju kako smiriti živce. Rješenje je - golf. Ubojiti šuter Mikkel Hansen, legendarno lijevo krilo Christiansen, njegova alternativa Andres Eggert i desno krilo Svan Hansen "navučeni" su na golf, često igraju i jedan protiv drugoga. A kad stanu na rukometni teren, uglavnom lete.

- Brzina, brzina i brzina! To je naš stil - ističe izbornik Wilbek.

Danci igraju na ulici i rasturaju u tenisu

U Danskoj je sve popularniji ulični rukomet, a krivac je Lasse Boesen. Danski reprezentativac izumitelj je i aktivni promotor tog sporta, putuje po Danskoj i "navlači" klince na novu varijantu svog sporta. Njegov suigrač Bo Spellerberg sjajan je tenisač, kao dječak dugo je dvojio između tenisa i rukometa.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • KR-1992 20.01.2011.

    bravo zlatko! vidi se kolko si inteligentan!!! a nadam se da cemo danas samljeti dance

  • zlatko42 20.01.2011.

    Nikola samo ti navijaj za svoje srbe pusti nas na miru...

  • user_45632 20.01.2011.

    Ma kakvo je ovo pre*eravanje? Hrvati će dobiti Dance uveren sam. Jeste lako je bilo protiv Srbije, ali kud i kamo je Hrvatska bolja. Gledao sam tu utakmicu, Danska-Srbija, di su Srbi igrali nepromišljeno, srljali u napad i isforsirani šutevi. Bili smo ravnopravi 1. poluvreme kasnije pad igre i Danci se odvajaju na više razlike. Svakako bi Danska tu tekmu dobila jer je kvalitetnija ekipa, ali sudije su isto napravile svoje, verujte ljudi. Da nije bilo takvog "domaćinskog suđenja" bilo bi 2,3 razlike, evetualno 4, i to teškom mukom bi Danci dobili. Uglavnom, samo se nadam da ćete ih prizemljiti danas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare