Obavijesti

Sport

Komentari 4

Danski rukometaši sve rade na brzinu, a živce smiruju golfom

Danski rukometaši sve rade na brzinu, a živce smiruju golfom
5

Ubojiti šuter Mikkel Hansen, legendarno lijevo krilo Christiansen, njegova alternativa Andres Eggert i desno krilo Svan Hansen "navučeni" su na golf i tako smiruju živce

VIDEO

Oni jedini sve utakmice igraju u istom gradu, uvijek u istom, "prime time" terminu, sve kako bi što više njihovih navijača iz Kopenhagena stiglo prijeći most Östersund i ostaviti pokoju krunu u Malmöu. Da, SP se igra u Švedskoj, ali Danci su ovdje doma.

- Uz njih je bila cijela dvorana, nije ih lako zaustaviti kad krenu uz potporu 12.000 ljudi - rekao je srpski izbornik Veselin Vuković nakon poraza od Danske.

Tako će biti i protiv Hrvatske. Ako ne i žešće. Stari je to rivalitet, odigrali smo deset međusobnih utakmica od Portugala 2003. do danas. Šest puta smo slavili mi, četiri puta oni, ali njihove su pobjede bile važnije. Uzeli su nam broncu u Sloveniji i Švicarskoj, dobili su nas i u finalu EP-a u Norveškoj.

- Ovoga puta Hrvatska je favorit. I ne samo u ovoj utakmici, Hrvati su najveći favoriti za osvajanje zlata na ovom SP-u - uvjeren je danski izbornik Ulrik Wilbek, koji je bio oduševljen igrom svoje momčadi u okršaju sa Srbima.

- Hoće li ovako nešto biti dovoljno i za Hrvatsku? E, to ne mogu obećati - kaže Wilbek.

Hvidt i Jorgensen su se oprostili od reprezentacijE, ozlijeđeni su Knudsen i Mogensen, ali ima Wilbek još dovoljno aduta. A ti aduti znaju kako smiriti živce. Rješenje je - golf. Ubojiti šuter Mikkel Hansen, legendarno lijevo krilo Christiansen, njegova alternativa Andres Eggert i desno krilo Svan Hansen "navučeni" su na golf, često igraju i jedan protiv drugoga. A kad stanu na rukometni teren, uglavnom lete.

- Brzina, brzina i brzina! To je naš stil - ističe izbornik Wilbek.

Danci igraju na ulici i rasturaju u tenisu

U Danskoj je sve popularniji ulični rukomet, a krivac je Lasse Boesen. Danski reprezentativac izumitelj je i aktivni promotor tog sporta, putuje po Danskoj i "navlači" klince na novu varijantu svog sporta. Njegov suigrač Bo Spellerberg sjajan je tenisač, kao dječak dugo je dvojio između tenisa i rukometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...