To je to što me zanima!

Darija je sve to jako iznenadilo. No, to je tako u NBA ligi...

Darijo nije toliko nezadovoljan Minesotom kao klubom, vjeruje da je to dobra momčad u kojoj se može nastaviti razvijati uz igrače poput Townsa, Wigginsa, Denga, Rosea. Više ga muči ta klima, kaže Predrag Šarić...
Vidi originalni članak

Uoči odlaska iz hotela prema dvorani u kojoj su sinoć Sixersi gostovali kod Grizzliesa, GM Elton Brand prišao je Dariju Šariću i rekao mu da ne igra jer je mijenjan u Minnesotu. Dario se vratio u sobu, spakirao i krenuo natrag, kako bi se priključio svojoj novoj momčadi. Poput bombe odjeknula je vijest o odlasku Darija Šarića u Minnesotu, a put Philadelphije otišao je All star igrač Jimmy Butler.

- Kratko smo se čuli, svi skupa smo iznenađeni, i za nas je sve ovo došlo neočekivano, pogotovo nakon što je protiv Hornetsa odigrao 40 minuta, i zabio 18 koševa uz 9 skokova - rekao nam je Darijov otac Predrag, koji je cijelu večer bio sa sinom na vezi.

Šišija će u Minnesoti dočekati skupina sjajnih igrača predvođena preporođenim Roseom koja je dizelaški ušla u sezonu na pakleno teškom zapadu, uz omjer 4-9.

- Darijo nije toliko nezadovoljan Minnesotom kao klubom, vjeruje da je to dobra momčad u kojoj se može nastaviti razvijati uz igrače poput Townsa, Wigginsa, Denga, Rosea... jedino ga malo muči klima, u Minnesoti je već sad jako hladno, a zimi se temperature spuštaju i ispod -40 - kaže Predrag.

Život NBA igrača život je s napola spremljenim kuferima. Igrač nikad ne može biti sto posto siguran u svoju sudbinu u aktualnom klubu, a general manageri su poznati kao ljudi koji uvijek nešto kemijaju u svojim kuhinjama i onda šokiraju sve. To je surovost života NBA igrača, a svatko od njih se mora na to naviknuti.

- Baš sam ga jednom zgodom pitao kakav je osjećaj trenirati i igrati, a svaki dan te momčad može poslati u neki drugi klub,a on mi je rekao da svi žive s tim, pogotovo u vrijeme kad se bliži krajnji rok za transfere. Već je doživio da su neki njegovi suigrači praktički s pola treninga poslani u drugi klub - kaže Predrag Šarić.

Šarić je tako nakon dvije godine napustio Philadelphiju i to kad nitko to nije mogao očekivati. Bio je stalni član prve petorke i činio veliki trojac uz Bena Simmonsa i Joela Embiida.

Sad je na njemu da se što prije adaptira na novu sredinu i nametne novom treneru Timu Thibodeau. Više je puta pokazao da se radi o fantastičnom igraču, a sad svoj talent seli na zapad u pakleno tešku konkurenciju predvođenu NBA prvacima Golden State Warriorsima.

I sam je svjestan da je sve na njemu, a potvrđuju to i njegove riječi iz aviona na letu iz Philadelphije prema Minneapolisu.

- Nisam znao ništa o prelasku u drugi klub, a o tome nije ništa znao ni moj trener Brett Brown ni generalni menadžer Sixersa. Jednostavno, tako su se dogovorili vlasnici klubova i moje je da se nametnem igrama u novoj sredini. Tako to ide u NBA. Vjerujem da ću u tome brzo uspjeti. Kako sam čuo, očekuje mu u startu dobar status u Wolvesima - poručio je Darijo, a prenosi ŠibenikIN.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Dvajst4h 11.11.2018.

    Sramotno je da čak tri osobe potpisane pod autore članka ne znaju da Dario nije DariJo, ali svi će se složit da se uopće ne treba čudit.

  • mr.perfected 11.11.2018.

    Zbog ovakvih stvari volim Nba. Nema naklapanja, nema novinarskog žutila gdje će tko i šta će tko. Samo preko noći - op, ideš u minnesotu! Tako se to radi, bez puno pompe.

  • wwww 11.11.2018.

    U Timberwolvesima Butler je tražio trade od početka sezone jer njegov odnos s Townsom se nije popraviti jer Towns se u toj ekipi nametnuo kao vođa i dijelio je packe drugima a to se Butleru nije sviđalo pošto mu je rekao da nije još kompletan igrač jer mora na obrani poraditi.Timberwolvesi nisu loša ekipa i tu bi se Šarić mogao uklopiti, samo je sada pitanje da li će trener Tib dati više minuta njemu ili Gibsonu a opet trener Tib može Šarića koristiti i na više pozicija za razliku od Gibsona koji samo može igrati poziciju četiri tako da je tu Šarić u prednosti.Sve u svemu trade nije toliko loš za Šarića jer je upao u talentiranu ekipu koja se bori za playoffs samo da će mu se teško naviknuti na Minnesotsku klimu,to zasigurno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare