To je to što me zanima!

Dario Šimić: Udruga se hvali sponzorima, a igrači gladuju!

Udruga se hvali da ima potpisan sjajan ugovor s MAXtv-om, a igrači, koji su glavni glumci u toj priči gladuju, kaže predsjednik udruge Nogometni sindikat Dario Šimić
Vidi originalni članak

Podržat ćemo igrače koliko god možemo, dat ćemo im potrebnu pravnu pomoć. Vidjet ćemo kakve će biti reakcije HNS-a i Udruge prvoligaša, pa ćemo onda i mi poduzeti određene korake. Na sastanku u ponedjeljak s čelnicima HNS-a pokušat ćemo osnovati solidarni fond da se pomogne igračima koji su u najtežoj situaciji, kaže predsjednik udruge Nogometni sindikat Dario Šimić. 

Udruga kaže da je bojkot utakmice najteži prekršaj u nogometu te da će i Karlovac sankcionirati igrače?

– Je li? A tko će sankcionirati klub koji ne ispunjava svoje obveze? Kakvu odgovornost ima klupski predsjednik? Zavlačili su igrače, davali im lažna obećanja, a istodobno se arbitraža HNS-a oteže do krajnjih granica.

Sponzor lige MAXtv optužuje vaš sindikat da je sve "zakuhao"?

– Pa nismo mi dužni igračima osnovne plaće! Mi samo želimo pomoći igračima koji su u teškoj situaciji. Udruga se hvali da ima potpisan sjajan ugovor s MAXtv-om, a igrači, koji su glavni glumci u toj priči – gladuju! Može li sindikat, neovisno o HNS-u, samostalno osnovati solidarni fond?

– U ovom trenutku ne. Ali, nije li reprezentacija izborila plasman na EP? Dobit će HNS lijep novac od Uefe. A u reprezentaciji igraju igrači ponikli u Prvoj HNL, moramo, dakle, čuvati domaći nogomet. Uskoro ćemo prikazati dokumentarni film o nogometu u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina u kojem će se vidjeti da su igrači uvijek na zadnjem mjestu, a trebali bi biti prvi i najvažniji jer oni proizvode nogomet. Igračima su povrijeđena temeljna ljudska prava i vidjet ćemo kako će država na to reagirati – najavljuje Šimić borbu za prava nogometaša.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • zkovac89 21.11.2011.

    Ja mislim da naši igrači previše zarađuju u Hrvatskoj dajte im 3,500kn pa če igrati nogomet i neče gladovati ko mi sirotinja sa još manjom plačom ane date im 100000kn tjedno naravno da gladuju i baš ih nije šteta nek idu lopatat pa neče biti gladni

  • bbbbb 21.11.2011.

    Daj Šimiću ne seri.Daj im ti para,natukao si ih se vani i sada se vratio prodavati muda za bubrege.Dosadno ti pa izmišljaš funkcije.Idi radi malo,onako za zaj......jedno 3 mjeseca lopataj na prugi pa da vidim onda što češ reći.Sram te bilo,braniš tu bagru koja mi9sli da je uhvatila boga za bradu jer igra u tzv.prvoj ligi.Ko ih j.....!

  • Kurcubic_1 21.11.2011.

    Lova od TV- Maxa je vec odavno podjeljena... 1/2 ostaje u Savezu (Djepovima raznih poznatih STARIH lopurda i svih koji glasaju za te lopurde) 1/4 ide Dinamu (zna se kome) o ostalo na klubove t.j. na njihove "SERIFE" tako da do tajnice vise nista ne ostane..... Igraci?! Isto ko u drzavi Narod, ne igraju bas neku ulogu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare