To je to što me zanima!

David Villa: Ovaj gol mi znači više od 'hat-tricka'

Napadač španjolske reprezentacije David Villa tvrdi da bi sve osim pobjede njegove momčadi protiv Švedske bila "velika nepravda"
Vidi originalni članak

Villa je odlučio utakmicu 2. kola D skupine EP-a u Innsbrucku, u kojoj je Španjolska stigla do pobjede 2-1 i plasmana u četvrtfinale zahvaljujući njegovom golu u 2. minuti sudačke nadoknade. Villa je zabio tri gola Rusima u 1. kolu.
- Ovaj gol vjerojatno vrijedi više nego sva tri koja sam postigao protiv Rusije. Ova je utakmica bila puno teža i kompliciranija za nas, a moj je pogodak donio pobjedu u sudačkoj nadoknadi. I zato u ovom golu najviše uživam, obzirom na to koliko smo se mučili i kako se razvijala utakmica. Bilo bi nepravedno da nismo pobijedili, jer smo puno više napadali i tražili pobjedu. Šveđani su samo čekali da prođe vrijeme, kao da su se odrekli mogućnosti pobjede. Najvažnije je da smo osvojili šest bodova u dvije utakmice i osigurali prolaz, vjerojatno na prvom mjestu u skupini. To je ono što smo htjeli - izjavio je David Villa, prvi strijelac Eura s 4 pogotka.
Izbornik Španjolske Luis Aragones izjavio je nakon pobjede nad Švedskom 2-1 na Euru da je utakmica bila izrazito teška.
- Morali smo se mučiti do samog kraja, ali bili smo bolji. Bila je to jako teška utakmica i iako smo gol morali čekati do samog kraja, zaslužili smo ga. Švedska ima puno dobrih igrača i dobro su igrali. Gol Ville donio nam je mirnoću uoči nastavka natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare