To je to što me zanima!

Davis Cup: Hrvati će u drugom kolu igrati u Rusiji ili Poljskoj

Ako će Jerzy Janowicz igrati onda Poljacima protiv Rusije dajem prednost. No dosta će ovisiti s kojim će sastavom nastupiti Rusija, rekao je izbornik Željko Krajan
Vidi originalni članak

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će u 2. kolu Prve skupine euroafričke zone, od 4. do 6. travnja 2014. godine, igrati u gostima ili protiv Rusije ili protiv Poljske, odlučeno je izvlačenjem održanim u Londonu. Zbog plasmana na rang listi reprezentacija u Davis Cupu, Hrvatska je imala status nositelja te je u prvom kolu slobodna. 

Ždrijeb je na startu natjecanja (vikend od 31. siječnja do 2. veljače) u ovom rangu spojio Rusiju i Poljsku (pobjednik ide na Hrvatsku), Sloveniju i Portugal (pobjednik ide na Izrael), Ukrajinu i Rumunjsku (pobjednik ide na Švedsku) te Slovačku i Latviju (pobjednik ide na Austriju). 

- Ako će Jerzy Janowicz igrati, onda Poljacima protiv Rusije dajem prednost, uz to što imaju i izvrstan par. No dosta će ovisiti s kojim će sastavom nastupiti Rusija. Ako će igrati svi najbolji, onda će biti jaka, a ako bude u postavi kao ovog vikenda, onda se situacija mijenja - rekao je izbornik hrvatske reprezentacije, Željko Krajan

Protiv Rusije Hrvatska je igrala samo jednom, u polufinalu Svjetske skupine 2005. godine u Splitu, a u tom je okršaju hrvatska reprezentacija pobijedila rezultatom 3-2. Stoga je u sljedećem međusobnom susretu automatizmom domaćin Rusija, a mjesto domaćinstva u slučaju susreta Hrvatske i Poljske odlučeno je izvlačenjem, jer se te dvije reprezentacije još nisu sastale. Ukoliko pobijedi u travnju, Hrvatska će ući u rujanske kvalifikacije za Svjetsku skupinu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • teletubiess 28.10.2013.

    Bit će teško i protiv Rusa i Poljaka, ali s raspoloženim Čilićem i Dodigom, a možda i Karlovićem možemo dobiti bilo koga.

  • mariokempes 28.10.2013.

    od kad su se ljubičić i ančić umirovili nije to više isto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare