To je to što me zanima!

Davis Cup, ždrijeb: Hrvatska će u 1. kolu u goste Talijanima

Bit će to treći međusobni susret ovih dviju reprezentacija, a u oba prethodna slavili su hrvatski tenisači. U Rimu 2001. godine bilo je 3-2, a isti rezultat i 2008. godine
Vidi originalni članak

U 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa za 2013. godinu Hrvatska će igrati u Italiji, odlučeno je na izvlačenju održanom u srijedu u Londonu.

Glavni talijanski igrači su Andreas Seppi koji je 28. tenisač svijeta i Fabio Fognini, 53. na svijetu.

Bit će to treći međusobni susret ovih dviju reprezentacija, a u oba prethodna slavili su hrvatski tenisači. U Rimu 2001. godine na zemljanoj podlozi u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu bilo je 3-2, a istim rezultatom Hrvatska je pobijedila i prije četiri godine u Dubrovniku, u susretu Prve skupine (euroafrička zona), tada na dvoranskom betonu.

Baš zato što je posljednji susret ovih dvaju sastava održan u Hrvatskoj sada je domaćinstvo automatski pripalo Italiji, bez dodatnoga izvlačenja.

Gdje će se i na kakvoj podlozi igrati bit će određeno naknadno. Susret je na rasporedu od 1. do 3. veljače, u tjednu nakon Australian Opena.

Pobjednik susreta Italija - Hrvatska će u četvrtfinalu (od 5. do 7. travnja) na boljeg iz okršaja Kanada - Španjolska.

Parovi 1. kola: 

Kanada - Španjolska, Italija - Hrvatska, Belgija - Srbija, SAD - Brazil, Francuska - Izrael, Njemačka - Argentina, Kazahstan - Austrija, Švicarska - Češka.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_66879 20.09.2012.

    igrat ce se sigurno na zemlji, jer seppi, fognini, volandri, bolleli su zemljasi, cilic ce morati dobiti oba meca ukoliko zelimo dalje

  • hhhhh 19.09.2012.

    hah ovaj put ce biti 3-0 za italijane

  • daljinac 19.09.2012.

    pušnica !

Komentiraj...
Vidi sve komentare