To je to što me zanima!

Debakl mini Vatrenih! Primili su 'petardu' i ostali bez Eura

Danska je razbila Hrvatsku 5-2 u zadnjem kolu kvalifikacija za U-19 Euro 2018. godine. Hrvatska je s četiri osvojena boda ostala iza Danske i Latvije, bila je bolja tek od San Marina
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija do 19 godina razočarala je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2018. godine u Finskoj, izabranici Roberta Jarnija nisu se uspjeli plasirati niti u Elitno kolo i već su sad ostali bez nastupa na velikom natjecanju.

Kvalifikacijska skupina odigrana je u Rovinju, a Hrvatska je s četiri osvojena boda ostala iza Danske i Latvije, bila je bolja tek od San Marina. Hrvatski su nogometaši u posljednjoj utakmici skupine izgubili (5:2) od Danske, dok je Latvija u drugom dvoboju skupine svladala (4:0) San Marino, pa s boljom gol-razlikom otišla korak dalje...

Andreas Poulsen već je u 10. minuti doveo Dansku u vodstvo, a samo tri minute kasnije opet je bilo panike pred našim vratima. Ipak, pokušaj Holsea završio je na okviru gola. Početak drugoga dijela nije donio dobre vijesti za naše mladiće, Danska je još jednom nakon kombinacije Winda i Poulsena stigla do drugog pogotka. Problemi su se nastavili već u 51. minuti kada je isključen Kulenović...

Hrvatska je s igračem manje pojačala ritam, pa preko Javorčića smanjila rezultat u 61. minuti. Utakmica se sasvim zahuktala, samo dvije minute kasnije izjednačio je Špikić. Ipak, Danska je iskoristila brojčanu prednost, pa do nove prednosti stigla u 73. minuti. Horkaš je prekršajem zaustavio Jensena, a grčki sudac Kominis pokazao na bijelu točku.

Siguran realizator najstrože kazne bio je Wind. Samo šest minuta kasnije sve je bilo gotovo, Roerslev je zabio za 4:2 i tako presudio našim nogometašima. Za konačnih 5:2 u samom finišu zabio je Wind...

  • Strijelac: 1:0 - Poulsen (10), 2:0 - Poulsen (47), 2:1 - Javorčić (61), 2:2 - Špikić (63), 3:2 - Wind (73-11m), 4:2 - Roerslev (79), 5:2 - Wind (90).
  • Danska (4-2-3-1): Hauervig - Roerslev, Racic, Molberg, Sorensen - Hjulmand, Torp (od 78. Andersen) - Holse (od 90. Olsen), Wind, Poulsen - Odgaard (od 66. Jensen).
  • Hrvatska (4-3-3): Horkaš - Lišnić (od 80. Ćuže), Briški, Ivić, Majcenić - Palaversa (od 46. Javorčić), Nejašmić, Teklić (od 59. Maganjić) - Šego, Kulenović, Špikić.
  • Redoslijed: Danska 9 (11:3), Latvija 4 (5:2), Hrvatska 4 (5:5), San Marino 0 (0:11).
Idi na 24sata

Komentari 38

  • jopet_1 15.11.2017.

    Bilo bi tu dosta pobjeda da igraju najbolji, cca pola njih je kupilo mjesto u svim mlađim kategorijama

  • 14.11.2017.

    Samo da se nadovežen na ovo ja kao bivši suigrač večine igrača, kulenović je prevara od igrača, totalna nogometna neinteligencija spašava ga samo ta njegova snaga , špikić , javorčić, šego i briški su najbolji u toj generaciji, ostali nemaju tu što tražiti..možete zamisliti što se tu radi kad se od u15 kupuje mjesto za dobit poziv u reprezentaciju. Vjerujte mi ja to znam jer sam nažalost osjetio na svojoj koži kako je biti izbačen sa popisa radi dečka koji je bio u dinamu 5 godina bez i jednog nastupa za klub, neki dečki žive za dobit poziv od repke a neki ga dobijaju samo na uštrp roditelja i onda se čudite zašto smo popili 5 komada jer igraju dečki kojima je jedino važno da se slikaju za instagram i fejs umjesto ponosa igranja za domovinu..

  • Jole41 14.11.2017.

    Jarni mora ići a na njegovo mjesto dovesti malo iskusnijeg trenera

Komentiraj...
Vidi sve komentare