To je to što me zanima!

'Dečki, kakvo slavlje, ajmo na doping kontrolu!' Danci su poludjeli na IHF nakon finala

Mogli smo ovo obaviti bilo kada prethodnih dana, na primjer, u subotu kada smo svi imali puno više vremena. Za ova četiri tjedna morali su baš sada organizirati, kazao je ljutiti Mollgaard
Vidi originalni članak

Prije šest godina u Francuskoj, Danska je ispala od Mađarske u osmini finala Svjetskog prvenstva. U tamošnjoj javnosti taj poraz je označen blamažom i raspadom danskog rukometa. No, bila je to točka prijelomnica početka jedne čudesne dominacije.

U finalu svjetskog rukometnog prvenstva u Stockholmu reprezentacija Danske je pobijedila Francusku sa 34-29 (16-15). Dancima je to treći svjetski naslov, pri čemu treći u nizu (2023, 2021, 2019) što nije uspjelo niti jednoj reprezentaciji u povijesti svjetskih prvenstava. Šest godina su bez poraza na SP-u, a na ovome turniru im je probleme stvorila samo Hrvatska koja je bila blizu pobjede, no na kraju im je otkinula bod. I upravo jedini koji su izgubili na prvenstvu. 

Naslov su proslavili pred velikim brojem svojih navijača u Stockholmu, a tribine su eksplodirale nakon što je Niklas Landin treće prvenstvo zaredom podignuo prestižni trofej. Spremali su se Danci na burnu proslavu do ranih jutarnjih sati, no onda su se ukazali dužnosnici IHF-a i omeli ih u slavlju. Petorica danskih rukometaša morali su na doping kontrolu, što ih je poprilično razljutilo.

Jedan od njih je bio i Henrik Mollgaard 

- Testirali su nas petoricu, ne mogu shvatiti da se to nije moglo obaviti tijekom turnira umjesto sada, nakon finala, kada trebamo svi zajedno proslaviti. Mogli smo ovo obaviti bilo kada prethodnih dana, na primjer, u subotu kada smo svi imali puno više vremena. Za ova četiri tjedna morali su baš sada organizirati, i to bez najave, da nam pokvare slavlje. Ali neka, neću dozvoliti da mi ovo pokvari raspoloženje - kazao je danski rukometaš.

No, sumnjamo da im je to pokvarilo slavlje i idilu u kojoj žive. Postali su prva reprezentacija u povijesti koja je triput zaredom bila najbolja na SP-u, a takvo nešto treba žestoko proslaviti. Pa i zaslužili su. A u Kopenhagenu ih u ponedjeljak očekuje ludnica i fešta za pamćenje. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • LM10nesjecam@se 31.01.2023.

    Najgluplja pravila u svijetu sporta

  • NIKE 30.01.2023.

    Eto da ne ispadne da su uvijek protiv nas suci. IHF je smotana organizacija, također je slična situacija i s FIA-om u svijetu formule 1 itd. Sve te organizacije uživaju u velikom komforu i malog dodira s realnim svijetom i rade kako im se hoće. Jedino je FIFA imala lijep reset prije 6-7 g. kada je Američki FBI otkrio teške koruptivne radnje, no i oni su se vratili na stare navike dodijelivši SP vargentini.

  • Lesi se vraća kući 30.01.2023.

    Najveća prevara u sportu od sudaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare