To je to što me zanima!

Dečki, što vam je?! Golmani su nam statistički najgori na Euru

Naši golmani Mirko Alilović, Ivan Stevanović i Ivan Pešić imali su 21 obranu u tri utakmice. Statistika je neumoljiva, golmani su nam najlošiji i večeras protiv Bjelorusije (20.30) moraju krenuti, inače...
Vidi originalni članak

Statistika je neumoljiva, egzaktna, a nakon tri utakmice na EP-u ona kaže da su hrvatski golmani najlošiji na cijelom turniru! Ukupno samo 21 obrana u tri utakmice, 21 posto. A to je, najkraće rečeno, debelo ispod razine koju zahtijevaju zlatni snovi.

- Je, sve je to činjenica. Može se svakome dogoditi loš dan, pa tako i nama, ali baš da sva trojica u tri utakmice imamo samo jedno kvalitetno poluvrijeme, ono Stivijevo protiv Islanda... Naravno da je to premalo - samokritičan je Ivan Pešić, koji je protiv Švedske debitirao na Euru.

Supernaočale lete u smeće

Na tribinama je bio Mirko Alilović, koji je sakupio šest obrana u dvije utakmice, koliko su ih imali i dva naša golmana protiv Švedske. Čak je i Lino Červar u jednom trenutku Pešiću rukama pokazivao kako da brani, više iz očaja, nemoći...

Vlado Šola, trener golmana, duboko je uzdisao, vrtio glavom, očajavao zajedno s onih 11.000 ljudi na tribinama Spaladium Arene.

- Svi smo bili baš loši protiv Švedske, ja prvi. Naravno da obrana mora pomoći golmanima, kao što i mi moramo pomoći obrani. Jedino tako možemo nešto napraviti. Iako, naravno da treba obraniti i nešto što ti obrana ne pripremi, to je naš posao. Švedska nas je uspjela raširiti, a to je teško braniti. Kad napadač ima otvoren put prema golu, onda biraš ‘veća-manja’. A kad je tako, obično loše završi - kazao je Ivan Stevanović, jedini naš golman koji je nastupio u sve tri utakmice.

KALKULACIJE Kauboji mogu ispasti čak i ako dobiju sve tri utakmice u Areni

Vlado Šola i njegov suradnik Ninoslav Pavelić puno su radili s golmanima u pripremama, koristili su i one čuvene naočale koje poboljšavaju percepciju i refleks, pa uvjeravali sve oko sebe da će s golmanima sve biti u redu, da se ne moramo brinuti za njih... A onda ovako otvore turnir. Ako su sad ispucali loše dane, to će biti sjajna vijest. Ako nisu, Hrvatska neće daleko.

Bez golmana nemamo šansi

- Nemam ništa protiv da ja do kraja turnira budem na tribinama, da Peša i Stiv budu toliko dobri da osvojimo zlato. Mi smo obitelj, svi smo zajedno i važan je samo konačni cilj - kaže Mirko Alilović.

A da bi se do tog cilja došlo, netko mora proraditi. Jedan, dvojica, sva trojica, svejedno. Za Norvešku i Francusku, pa čak i za Bjelorusiju sutra, trebat će nam daleko bolji golmani.

Ako već neće nitko do njih trojice, ne zaboravimo da je opcija i dalje Filip Ivić. I on je prijavljen za Euro, možda nije isključena ni opcija da se okrene njegov broj, da brzo doleti iz Poljske i pokuša popraviti stvari na golu.

Lošije od ovoga, realno, teško može biti.

Ajmo, dečki! Obranite nešto!

Mirko Alilović - 18 posto obrana

Ivan Stevanović - 27 posto obrana

Ivan Pešić - 13 posto obrana

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Arko_82 18.01.2018.

    I ja bi isto odbranio toliko ...bez vratarskog iskustva

  • Delegator4 18.01.2018.

    Bit će bolje!

  • Gg38 18.01.2018.

    Pilates loptu oni nemogu obranit ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare