To je to što me zanima!

'Deda' Kazu skinuo novi rekord! Dinamovac zaigrao s 53 godine

Osjetio sam duboku želju da ispunim dužnost i želje svih s kapetanskom trakom oko ruke, rekao je Kazuyoshi Miura koji je prije 21 godinu igrao za Croatiju, a u srijedu postao najstariji igrač japanske prve lige
Vidi originalni članak

Nogomet je moj život. Cijeli sam život pazio na prehranu, zdravo sam živio i to je recept moje dugotrajnosti, rekao je Kazuyoshi Miura.

Japanski mladić, koji je na današnji dan star 53 godine, šest mjeseci i 28 dana, postao je najstariji nogometaš koji je zaigrao u japanskoj J-League u porazu Yokohame od Kawasaki Frontalea 3-2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nadmašio je dosadašnji rekord Masashija Nakayame, koji je stajao od 2012., za više od osam godina.

- Kad sam zakoračio na teren, osjetio sam duboku želju da ispunim svoju dužnost i ispunim želje svih s kapetanskom trakom koju su mi dali - rekao je Miura koji je dobio ovacije 4723 navijača kad su ga zamijenili u 56. minuti.

Kao profesionalni nogometaš debitirao je davne 1986. u brazilskom Santosu, a 1999. se kratko zadržao i u Dinamu, tadašnjoj Croatiji. Odigrao je 12 utakmica u HNL-u.

- Nikad neću zaboraviti taj period. Hrvatska mi je promijenila život. Pa, kod vas sam učio piti kavu s kolegama! To nikad prije nisam radio, smatrao sam to gubljenjem vremena. No dinamovci su me naučili da je druženje sa suigračima i prijateljima nakon utakmica nešto što se mora - rekao nam je "King Kazu".

Prije dolaska u Hrvatsku, kažu Miurini sunarodnjaci, bio je dosta arogantan, sve mu je smetalo.

- Iz Hrvatske sam otišao kao potpuno nov čovjek. Bio sam puno opušteniji, naučio sam više cijeniti kolege, ponuditi im poneki savjet, bio bolji.

Iako je bio napadač, u Croatiji nije zabio niti jedan gol.

- Sjećam se da su mi suigrači dopustili da pucam penal. Namjestio sam loptu, a iza gola je doletjelo pedesetak japanskih novinara. Noge su mi se odmah odsjekle. Pogađate, promašio sam - kaže Miura. 

U dobrim odnosima ostao je s Goranom Jurićem i Robertom Prosinečkim.

- U jednom japanskom časopisu napisao sam pismo Juriću i Prosinečkom. Pismo prijatelja prijatelju. Zahvalio sam im na svemu. Puno su mi pomogli i olakšali život u Zagrebu, a bilo mi je stvarno lijepo - ispričao je Miura.

Možda Kazuyoshi igra duboko u šestom desetljeću života, ali još nije ni blizu Guinnessova rekorda. Za to će morati zaigrati negdje u ovo vrijeme 2040. godine!

Da, "metuzalem" Isaak Hayik, Izraelac, zaigrao je prošle godine za Ironi Or Yehudu u utakmici protiv Maccabi Rmat Gana u izraelskoj četvrtoj ligi. Hayik je bio na golu svih 90 minuta i popio samo pet golova. Njegovi su izgubili 5-1.

Miura, pak, drži rekord najstarijeg strijelca među profesionalnim nogometašima. Prije tri godine zabio je za Yokohamu protiv Thespa Kusatsua u drugoj ligi pobjednički gol s 50 godona i 14 dana i tako skinuo 52-godišnji rekord Sir Stanleya Matthewsa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • crodark_1 23.09.2020.

    I država nam kroz povijest ima više naziva, pa ooet znamo zbog čega . Jel je Kukoć,Rađa, i ostali igrali u Jugoolastici, ili Pop 84 ili Croat. osiguranju ili današnjem KK Split.

  • POTPEC 23.09.2020.

    A sad mi objasnite jel on igra u Dinamu ili Croatiji. Kako izgleda Dinamo je klub koji ima više naziva i izmišljenih podataka nego šta je u stvarnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare