Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Deda' Kazu skinuo novi rekord! Dinamovac zaigrao s 53 godine

'Deda' Kazu skinuo novi rekord! Dinamovac zaigrao s 53 godine
10

Osjetio sam duboku želju da ispunim dužnost i želje svih s kapetanskom trakom oko ruke, rekao je Kazuyoshi Miura koji je prije 21 godinu igrao za Croatiju, a u srijedu postao najstariji igrač japanske prve lige

VIDEO

Nogomet je moj život. Cijeli sam život pazio na prehranu, zdravo sam živio i to je recept moje dugotrajnosti, rekao je Kazuyoshi Miura.

Japanski mladić, koji je na današnji dan star 53 godine, šest mjeseci i 28 dana, postao je najstariji nogometaš koji je zaigrao u japanskoj J-League u porazu Yokohame od Kawasaki Frontalea 3-2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nadmašio je dosadašnji rekord Masashija Nakayame, koji je stajao od 2012., za više od osam godina.

- Kad sam zakoračio na teren, osjetio sam duboku želju da ispunim svoju dužnost i ispunim želje svih s kapetanskom trakom koju su mi dali - rekao je Miura koji je dobio ovacije 4723 navijača kad su ga zamijenili u 56. minuti.

Yokohama FC

Kao profesionalni nogometaš debitirao je davne 1986. u brazilskom Santosu, a 1999. se kratko zadržao i u Dinamu, tadašnjoj Croatiji. Odigrao je 12 utakmica u HNL-u.

- Nikad neću zaboraviti taj period. Hrvatska mi je promijenila život. Pa, kod vas sam učio piti kavu s kolegama! To nikad prije nisam radio, smatrao sam to gubljenjem vremena. No dinamovci su me naučili da je druženje sa suigračima i prijateljima nakon utakmica nešto što se mora - rekao nam je "King Kazu".

Prije dolaska u Hrvatsku, kažu Miurini sunarodnjaci, bio je dosta arogantan, sve mu je smetalo.

- Iz Hrvatske sam otišao kao potpuno nov čovjek. Bio sam puno opušteniji, naučio sam više cijeniti kolege, ponuditi im poneki savjet, bio bolji.

Iako je bio napadač, u Croatiji nije zabio niti jedan gol.

- Sjećam se da su mi suigrači dopustili da pucam penal. Namjestio sam loptu, a iza gola je doletjelo pedesetak japanskih novinara. Noge su mi se odmah odsjekle. Pogađate, promašio sam - kaže Miura. 

U dobrim odnosima ostao je s Goranom Jurićem i Robertom Prosinečkim.

- U jednom japanskom časopisu napisao sam pismo Juriću i Prosinečkom. Pismo prijatelja prijatelju. Zahvalio sam im na svemu. Puno su mi pomogli i olakšali život u Zagrebu, a bilo mi je stvarno lijepo - ispričao je Miura.

Možda Kazuyoshi igra duboko u šestom desetljeću života, ali još nije ni blizu Guinnessova rekorda. Za to će morati zaigrati negdje u ovo vrijeme 2040. godine!

Da, "metuzalem" Isaak Hayik, Izraelac, zaigrao je prošle godine za Ironi Or Yehudu u utakmici protiv Maccabi Rmat Gana u izraelskoj četvrtoj ligi. Hayik je bio na golu svih 90 minuta i popio samo pet golova. Njegovi su izgubili 5-1.

Miura, pak, drži rekord najstarijeg strijelca među profesionalnim nogometašima. Prije tri godine zabio je za Yokohamu protiv Thespa Kusatsua u drugoj ligi pobjednički gol s 50 godona i 14 dana i tako skinuo 52-godišnji rekord Sir Stanleya Matthewsa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica