To je to što me zanima!

Dejan se bori s tradicijom: Francuska ukleta za Modre

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dinamov stoper Dejan Lovren blizu je angažmana u jakom Lyonu, no tradicija 'modrih' nogometaša u francuskom Le Championnatu je protiv njega
Vidi originalni članak

Došao je na 'mala vrata’, ali Nikola Pokrivač u Maksimiru je brzo postao nezamjenjiv. Odlaskom u Monaco u Dinamovu blagajnu 'Deco’ je donio čak 3,5 milijuna eura.
- Tko bi rekao da će se sve ovako lijepo rasplesti - rekao je Pokrivač na odlasku.
Dvadesetak mjeseci kasnije iz Monaca su ga praktički potjerali. Odigrao je 32 utakmice, zabio neke golova, ali svoju kvalitetu pokazao je tek nakon što je otišao u Red Bull.
I nije Pokrivač nikakav izuzetak, Francuska je za Dinamove nogometaše odavno sve prije nego obećana zemlja. Makar išli i zaobilaznim putem, još tamo od Marka Mlinarića nitko nije uživao u Francuskoj.
Šimić i Leko završili su slično kao Pokrivač, a u Marseilleu se i danas pitaju što im je trebala kupnja Boštjana Cesara.
- Dejan će morati odmah biti vrhunski - rekao je Lyonov veznjak Miralem Pjanić čuvši da će mu Lovren biti suigrač.
Ali s obzirom na sve, uspjeh će biti bude li i samo solidan.
U 'ukletoj’ Francuskoj loše je prolazio i Dinamo. Često su gubili i ispadali, zbog Auxerrea su ih i izbacli iz Europe...

ĆIRINI DANI SLAVE PRETVORILI SE U ZATVORSKE DANE
Iz Dinama je Ćiro 1988. otišao u Nantes. Otkrio je Desaillya, u kapetana promovirao Deschampsa, a doveo Piksija Stojkovića. Francuska je policija pronašla nepravilnosti u tom transferu i Ćiro je dobio šest mjeseci zatvora uvjetno te kaznu od 50.000 franaka.

LEKO NAJUSPJEŠNIJI, ALI I NJEGA TJERAJU
Iz kijevskog Dinama Jerko Leko došao je kao veliko pojačanje. Neko je vrijeme bio standardan prvotimac, ali ovog ljeta završio je na transfer-listi. Još traži izlazak.

POJAČANJE IZ MILANA ZA ČAS - NEPOTREBNO
On je baš ono što treba Monacovoj lošoj obrani, pisali su novinari o Dariju Šimiću pri dolasku iz Milana. Poslije godinu dana dospio je na listu onih koje ne žele u klubu.

TADIĆ SE POLOMIO DOŠAVŠI U GRENOBLE
Grenoble je ljetos ušao u prvu ligu i pojačao se - Josipom Tadićem. Bivši napadač Dinama nije se ni smjestio, a već se teško ozlijedio. U gležnju je gotovo sve popucalo.

SLOVENAC CESAR NIJE USPIO U MARSEILLEU
Dinamo je na Boštjanu Cesaru uzeo 2,5 milijuna eura. U četiri sezone Cesar je odigrao 24 utakmice i bio na posudbi u WBA. Trenutačno je u Grenobleu.

KIKI POLOVANEC NIJE MOGAO NI U 2. LIGI
Uvijek zbunjen, uvijek smeten..., pjevali su navijači Dinama Kristijanu Polovancu. Otišao je u drugoligaša Libourne i nikoga nije iznenadilo što se tamo nije baš iskazao.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • st1986 13.01.2010.

    Pršo je proša mlađe uzraste Hajduka neuki majmuni..

  • nikola87 13.01.2010.

    Igrač i razumni...not, kada je to Pršo igrao za Dinamo??????

  • plavocrni 13.01.2010.

    savrsena liga za njega, u francuskoj se dosta toga bazira na obrani, iako kvaliteta lige zaostaje za engleskom ili spanjolskom, cak i italijom...no lyon je velik klub, svake godine liga prvaka, imat ce od koga ucit i skupljat iskustvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare