To je to što me zanima!

Del Bosque: Sad moramo pobijediti Honduras i Čile

Danas nije bio naš dan. Pokušali smo pobijediti ne odbacujući naš stil igre, no na kraju nismo uspjeli, kaže izbornik Španjolske nakon poraza
Vidi originalni članak

Vicente del Bosque, izbornik španjolske nogometne reprezentacije, nije krio razočaranje startnim porazom na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Njegovu momčad je, i to prvi puta u povijesti međusobnih sučeljavanja (19 utakmica), svladala švicarska reprezentacija kojoj je pobjedu donio gol Gelsona Fernandesa u 52. minuti.
- Danas nije bio naš dan. Pokušali smo pobijediti ne odbacujući naš stil igre, no oni su se povukli i mi u tome nismo uspjeli.
- Ipak, valja znati da Svjetsko prvenstvo ne završava ovim porazom. Pred nama su još dvije utakmice u skupini i u njima ćemo tražiti put do pobjede. Nema nam druge nego svladati Honduras i Čile. Nitko u našim redovima nije najavljivao osvajanje svjetskog naslova. Sudarili smo se sada s prvom preprekom i moramo ju preći - kazao je Del Bosque.
Gerard Pique je dodao:
- Stvorili smo cijeli niz prilika, no oni su se dobro branili. Mislim da se nismo adekvatno pripremili na njihovu igru.
Dodajmo da se Španjolska pridružila podužem nizu europskih prvaka koji nisu u prvoj utakmici Mundijala po osvajanju Eura polučili pobjedu. Samo su dva od posljednjih osam europskih prvaka upisala tri boda na startu SP-a koji je uslijedio (Francuska 1986., Njemačka 1998.).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • brižno blago 16.06.2010.

    ...no shit, sherlock!!!

  • ivan2005 16.06.2010.

    zadnje pare iz džepa mi uzoše španjolci

  • dino11 16.06.2010.

    Francuska - 2000. (to je valjda prije 1986.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare