To je to što me zanima!

Del Potro pomagao astronautu u teniskom meču u - svemiru!

Poveznica Del Potra i Feustela je broj tri - 'Delpo' je treći nositelj na US Openu, a Feustel je treći po količini vremena provedenog u svemirskoj šetnji. Povezuje ih i 2009. godina...
Vidi originalni članak

Misija je uspjela. Američki astronaut Andrew Feustel odigrao je prvi teniski meč u - svemiru. Na improviziranom terenu u Međunarodnoj svemirskoj postaji odigran je meč bez prisustva gravitacije, a sve je projicirano na veliki model globusa pored centralnog terena u Flushing Meadowsu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobio je i posebnu pomoć. Uoči US Opena, posljednje savjete u vezi fizičke pripreme i izazova s kojima bi se mogao suočiti, davao mu je Juan Martin Del Potro, treći nositelj ove godine i pobjednik 2009. Preko video-poziva, astronaut je Del Potru obećao da će pokušati snimiti njegov rodni grad, Tandil, u Argentini.

Ideja cijelog projekta bila je pokazati kako tenis može pomaknuti granice i inspirirati sljedeće generacije u postizanju uspjeha, prenosi službena stranica US Opena.

Feustel se nalazi na više od 400 kilometara iznad Zemlje, gdje sudjeluje u osmomjesečnom istraživanju, zajedno s Rickyjem Arnoldom i Olegom Artemjevim.

Poveznica Del Potra i Feustela je broj tri - 'Delpo' je treći nositelj na US Openu, a Feustel je treći po količini vremena provedenog u svemirskoj šetnji. Također, 2009. Argentinac je osvojio svoj jedini Grand Slam turnir, i to baš u New Yorku, a te godine bila je i prva Feustelova misija u svemiru

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare