To je to što me zanima!

Delač: Terry je otišao pa sad ja imam najdulji staž u Chelseaju

Otkad je otišao Terry, nitko nije u klubu tako dugo, kaže Matej Delač čekajući desetu posudbu. Za Chelsea nije odigrao ni sekunde u službenoj utakmici, branio je jedno poluvrijeme u prijateljskoj
Vidi originalni članak

Ha, ha, znam zašto me zovete. Znam za taj podatak, da sam igrač s najduljim profesionalnim stažem u Chelseaju. Nedavno su mi ljudi u klubu to rekli, baš smo se nasmijali, kaže Matej Delač, golman pod ugovorom s Chelseajem još od 2009. godine.

U međuvremenu je 24-godišnji Delač bio na čak devet (?!) posudbi, a za Chelsea nikad nije odigrao niti sekunde.

- Istina, malo je neobična situacija, ali i to je nogomet. Nakon što su otišli Čech, Mikel i Ivanović, a zatim i John Terry, ja sam na vrhu te liste. Najdulje je ovdje sa mnom češki branič Tomas Kalas, koji je također bio na brojnim posudbama - govori Delač.

Još od 1. srpnja trenira u Londonu, u kampu Chelseaja.

Na novom početku

- Svakodnevno treniram s grupom od 15-ak igrača koje ubrzo očekuju posudbe ili transferi. S nama je donedavno bio i Mario Pašalić, no njega su sad prebacili u prvu momčad - rekao je Delač, koji je dio Chelseaja i kroz grupu na WhatsAppu, u kojoj su svi posuđeni igrači Chelseaja.

- U Chelseaju se baš sve prati, u toj grupi redovito dobivamo poruke tko se koji tjedan izdvojio, tko je odigrao dobro... Šalju nam podatke o minutaži, golovima, kartonima, baš o svemu - otkrio je Delač, koji je u tu grupu ušao sa samo 18 godina, tad je napustio HNL.

- Ne, ne razmišljam o tome gdje bih sad bio da sam dulje ostao... Gledajte, karijera uvijek može biti bolja, ali ja sam s 24 godine prošao puno toga, skupio dosta iskustva. Sigurno da s 18 godina nisam znao što me čeka, da nisam bio spreman za jače europske lige, ali posljednje četiri godine branim u kontinuitetu, naučio sam puno i ne žalim ni za čim. Rekao bih da sam sad, s 24 godine, na nekom početku - kazao je bivši golman Intera.

Sve moje posudbe

Osim u Zaprešiću, Delač je igrao za još devet klubova u osam zemalja. Dakle, krenimo redom... Vitesse?

- Moja prva godina na posudbi, u Nizozemskoj sam se tek upoznao s teškim radom.

Česke Budejovice?

- Direktor kluba bio je Karel Poborsky, a igrao je legendarni branič Tomas Repka.

Vitoria Guimaraes?

- U Portugalu sam naučio što je pravi profesionalizam. Trener je bio Rui Vitoria, sadašnji trener Benfice, a igrao sam sa Soudanijem. I znao sam da će biti vrhunsko pojačanje za Dinamo.

Vojvodina?

- U Vojvodinu sam stigao na poziv Mateje Kežmana i upoznao divne ljude koji su me odmah sjajno prihvatili.

Sarajevo?

- U Sarajevu sam se uvijek sjajno osjećao, tamo sam osvojio prvenstvo i kup. A takvi se dani, naravno, zauvijek pamte.

Arles Avignon?

- Vrhunski trener golmana. Ostali smo do danas veliki prijatelji.

Belgijski Excelsior Mouscron?

- Htjeli su me nakon ozljede križnih ligamenata. Došao sam boriti se za mjesto u početnoj postavi, puno sam kasnio i zbog priprema, a na kraju se izborio za svoju poziciju. Ostali smo u ligi, što nam je bio primarni cilj, tako da smo svi bili jako zadovoljni.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Franz von Drkensson 20.07.2017.

    penzija stari,igras nogomet u losim ligama na placi od chelsea

  • El Tractor 20.07.2017.

    Jedan od mnogih na plaći Chelsea doveden za bagatelu, pa ako uspije uspije...za sada nije to to.

  • Exterminator 20.07.2017.

    Svaka čast ovom momku ! Iz njegovih izjava se vidi poštenje i zahvalnost prema svakom klubu i treneru za koje je igrao a to je vrlina koju mnogi mladi igrači nemaju , nego se žale na ozljede , krive upravu klubova i sve ostalo , Delač je kompletno opposit i nadam se da će uspjeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare