Obavijesti

Sport

Komentari 29

Delač: Terry je otišao pa sad ja imam najdulji staž u Chelseaju

Delač: Terry je otišao pa sad ja imam najdulji staž u Chelseaju
4

Otkad je otišao Terry, nitko nije u klubu tako dugo, kaže Matej Delač čekajući desetu posudbu. Za Chelsea nije odigrao ni sekunde u službenoj utakmici, branio je jedno poluvrijeme u prijateljskoj

VIDEO

Ha, ha, znam zašto me zovete. Znam za taj podatak, da sam igrač s najduljim profesionalnim stažem u Chelseaju. Nedavno su mi ljudi u klubu to rekli, baš smo se nasmijali, kaže Matej Delač, golman pod ugovorom s Chelseajem još od 2009. godine.

U međuvremenu je 24-godišnji Delač bio na čak devet (?!) posudbi, a za Chelsea nikad nije odigrao niti sekunde.

- Istina, malo je neobična situacija, ali i to je nogomet. Nakon što su otišli Čech, Mikel i Ivanović, a zatim i John Terry, ja sam na vrhu te liste. Najdulje je ovdje sa mnom češki branič Tomas Kalas, koji je također bio na brojnim posudbama - govori Delač.

Još od 1. srpnja trenira u Londonu, u kampu Chelseaja.

Na novom početku

- Svakodnevno treniram s grupom od 15-ak igrača koje ubrzo očekuju posudbe ili transferi. S nama je donedavno bio i Mario Pašalić, no njega su sad prebacili u prvu momčad - rekao je Delač, koji je dio Chelseaja i kroz grupu na WhatsAppu, u kojoj su svi posuđeni igrači Chelseaja.

- U Chelseaju se baš sve prati, u toj grupi redovito dobivamo poruke tko se koji tjedan izdvojio, tko je odigrao dobro... Šalju nam podatke o minutaži, golovima, kartonima, baš o svemu - otkrio je Delač, koji je u tu grupu ušao sa samo 18 godina, tad je napustio HNL.

- Ne, ne razmišljam o tome gdje bih sad bio da sam dulje ostao... Gledajte, karijera uvijek može biti bolja, ali ja sam s 24 godine prošao puno toga, skupio dosta iskustva. Sigurno da s 18 godina nisam znao što me čeka, da nisam bio spreman za jače europske lige, ali posljednje četiri godine branim u kontinuitetu, naučio sam puno i ne žalim ni za čim. Rekao bih da sam sad, s 24 godine, na nekom početku - kazao je bivši golman Intera.

Sve moje posudbe

Osim u Zaprešiću, Delač je igrao za još devet klubova u osam zemalja. Dakle, krenimo redom... Vitesse?

- Moja prva godina na posudbi, u Nizozemskoj sam se tek upoznao s teškim radom.

Česke Budejovice?

- Direktor kluba bio je Karel Poborsky, a igrao je legendarni branič Tomas Repka.

Vitoria Guimaraes?

- U Portugalu sam naučio što je pravi profesionalizam. Trener je bio Rui Vitoria, sadašnji trener Benfice, a igrao sam sa Soudanijem. I znao sam da će biti vrhunsko pojačanje za Dinamo.

Vojvodina?

- U Vojvodinu sam stigao na poziv Mateje Kežmana i upoznao divne ljude koji su me odmah sjajno prihvatili.

Sarajevo?

- U Sarajevu sam se uvijek sjajno osjećao, tamo sam osvojio prvenstvo i kup. A takvi se dani, naravno, zauvijek pamte.

Arles Avignon?

- Vrhunski trener golmana. Ostali smo do danas veliki prijatelji.

Belgijski Excelsior Mouscron?

- Htjeli su me nakon ozljede križnih ligamenata. Došao sam boriti se za mjesto u početnoj postavi, puno sam kasnio i zbog priprema, a na kraju se izborio za svoju poziciju. Ostali smo u ligi, što nam je bio primarni cilj, tako da smo svi bili jako zadovoljni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti