To je to što me zanima!

Delača otkrili i Talijani: On može biti najbolji u svijetu

Matej je bio u Chelseajevu kampu da se upozna s budućim suigračima te da osjeti okruženje gdje će moći postati najbolji golman svijeta, pišu Talijani
Vidi originalni članak

Talijanski calcionews24.com u rubrici 'mladi talenti' predstavio je budućeg golmana Chelseaja Mateja Delača. Talijani su puni hvale za Delača te napominju kako je on najmlađi igrač koji je zaigrao u HNL-u. Uz to dodaju da su mu specijalnost obrane penala te daju primjer obranjenog penala Hajduku prošle sezone, a označili su ga 'novim golmanskim fenomenom istočnoeuropskog nogometa'.
"Brojni europski klubovi pozorno su pratili Delača, a 2008. godine bio je na probi u Benfici te je bio blizu potpisivanju ugovora. No ubrzo se javio Chelsea, koji ga je doveo na liječnički pregled u London, a njihov glavni skaut vidi ga kao idealnog nasljednika Petra Čecha. Delač je već Chelseajev, no zbog 'slučaja Kakuta' transfer je odgođen za sljedeće ljeto", pišu Talijani.
Delač (18) briljira i ove sezone u Interu, a s obzirom na godine velika je nada hrvatske reprezentacije u godinama koje slijede.
"Matej je prototip modernog golmana, a vrijeme je svakako na njegovoj strani. Mladi Hrvat ima odlične reflekse, pokretan je i ima odličan osjećaj za postavljanje i istrčavanje. Za svoju visinu Matej je jako brz, no još uvijek ima problema s prizemnim udarcima. Uz obrane penala njegova najveća prednost je i mentalna snaga. Ima izrazitu želju za uspjehom i učenjem. Tijekom pauze u HNL-u Matej je otišao u Chelseajev kamp da se upozna s budućim suigračima te da osjeti okruženje u kojem bi mogao postati najbolji golman na svijetu", piše Calcionews24.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Nizozemac 02.04.2010.

    Jel mu je to od Celzija amblem na grudima

  • Plavi_92 02.04.2010.

    matej nadam se da onda danas neće biti iznenađenja protiv međimurja,nemoj da kladionica profitira,

  • nogometas05 02.04.2010.

    Povratio sma citajuci ovaj clanak...ne zelim mu ovo ali taj decko NIKAD AL AMA BAS NIKAD nece branit za Chelseaev prvi sastav...nazalost

Komentiraj...
Vidi sve komentare