To je to što me zanima!

Delije narikače: Plaču o Kosovu i Kninu na derbiju s Partizanom

Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin - pisalo je na transparentu navijača Zvezde koji su poznati po ekstremističkim stavovima i tenkom pred Marakanom
Vidi originalni članak

Tribine su bile prazne, ali još jedan 'Večiti' derbi nije mogao proći bez - Hrvatske.

Crvena zvezda je pobijedila Partizan (1-0) u 30. kolu srpskog prvenstva te praktički došla na korak od naslova, no iako nije bilo navijača, Delije su se i ovaj put potrudile da kontroverzan natpis završi na ogradi Marakane.

- Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin - pisalo je na transparentu Delija, navijača Zvezde koji su poznati po ekstremističkim stavovima, transparentima Vukovar na ćirilici i divljenju tenku koji je njihov klub doveo pred Marakanu.

Iako su Delije opet došle u prvi plan s ovim natpisom, ovo je zapravo 'kamilica' obzirom na njihove prijašnje poruke. Fotografija četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića je već standardni dio njihova repertoara, a prije dvije godine su sramotnom provokacijom prevršili svaku mjeru. Uoči utakmice protiv Young Boysa u Ligi prvaka osvanuo je tenk ispred Marakane, iz beogradskog kluba poslali su smiješno priopćenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo dio kulturne baštine. Da, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima koji su 90-ih do temelja razorili hrvatski grad bila je - slučajna.

Ovo je, kako su tvrdili u Zvezdi, kulturna baština kalibra 100 mm s dodatnom strojnicom 7,62 mm koja je svoje mjesto tada našla na platou ispred stadiona Crvene zvezde. Ovu 'kulturnu baštinu' postavili su ispred Marakane, a njegovo postavljanje objavila je i Crvena zvezda na službenim stranicama. Inače, tenk je dobio mjesto ispred murala generalske kape ratnog zločinca Ratka Mladića čime Zvezda i njezini navijači nastavljaju slaviti simbole agresije na susjednu državu. Neki srpski mediji navode kako se radi o tenku T-55 'koji je zaplijenjen iz Vukovara'. Na njemu je i zastava, a Zvezda ju je predstavila ovako:

- Marakana od sad ima još jednu atrakciju.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • antitovar 2 27.04.2021.

    To su od Potparola,Belog Orla Srbina,Muta,Denisa Kesica sunarodnjaci.

  • axl44 08.04.2021.

    bmk za njih

  • Vuk iz Krajine 08.04.2021.

    Uskoro dolazimo po ono naše što vam Slobo pokloni a usput uzet ćemo Jadran za kamate!

Komentiraj...
Vidi sve komentare