Obavijesti

Sport

Komentari 114

Delije narikače: Plaču o Kosovu i Kninu na derbiju s Partizanom

Delije narikače: Plaču o Kosovu i Kninu na derbiju s Partizanom

Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin - pisalo je na transparentu navijača Zvezde koji su poznati po ekstremističkim stavovima i tenkom pred Marakanom

VIDEO

Tribine su bile prazne, ali još jedan 'Večiti' derbi nije mogao proći bez - Hrvatske.

Crvena zvezda je pobijedila Partizan (1-0) u 30. kolu srpskog prvenstva te praktički došla na korak od naslova, no iako nije bilo navijača, Delije su se i ovaj put potrudile da kontroverzan natpis završi na ogradi Marakane.

- Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin - pisalo je na transparentu Delija, navijača Zvezde koji su poznati po ekstremističkim stavovima, transparentima Vukovar na ćirilici i divljenju tenku koji je njihov klub doveo pred Marakanu.

Iako su Delije opet došle u prvi plan s ovim natpisom, ovo je zapravo 'kamilica' obzirom na njihove prijašnje poruke. Fotografija četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića je već standardni dio njihova repertoara, a prije dvije godine su sramotnom provokacijom prevršili svaku mjeru. Uoči utakmice protiv Young Boysa u Ligi prvaka osvanuo je tenk ispred Marakane, iz beogradskog kluba poslali su smiješno priopćenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo dio kulturne baštine. Da, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima koji su 90-ih do temelja razorili hrvatski grad bila je - slučajna.

Ovo je, kako su tvrdili u Zvezdi, kulturna baština kalibra 100 mm s dodatnom strojnicom 7,62 mm koja je svoje mjesto tada našla na platou ispred stadiona Crvene zvezde. Ovu 'kulturnu baštinu' postavili su ispred Marakane, a njegovo postavljanje objavila je i Crvena zvezda na službenim stranicama. Inače, tenk je dobio mjesto ispred murala generalske kape ratnog zločinca Ratka Mladića čime Zvezda i njezini navijači nastavljaju slaviti simbole agresije na susjednu državu. Neki srpski mediji navode kako se radi o tenku T-55 'koji je zaplijenjen iz Vukovara'. Na njemu je i zastava, a Zvezda ju je predstavila ovako:

- Marakana od sad ima još jednu atrakciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu