To je to što me zanima!

Derbi A-1 Lige za prvaka već u 1. kolu: Igraju Cibona i Zadar...

Prvo kolo A-1 Lige za prvaka bit će odigrano u subotu 2. travnja, a parovi su: Cedevita - Kvarner 2010, Zagreb - Split, Gorica - Šibenik i Cibona - Zadar. Bit će odigrano ukupno 14 kola
Vidi originalni članak

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u četvrtak su određeni parovi košarkaške A-1 Lige za prvaka i Lige za ostanak, a već u 1. kolu na rasporedu je derbi Cibone i Zadra u Zagrebu.

U srijedu 23. ožujka završen je prvi dio A-1 lige košarkaša iz koje se regionalnim ligašima Cedeviti, Ciboni i Zadru pridružilo pet najuspješnijih klubova: Zagreb, Kvarner 2010, Split, Šibenik i Gorica. U posljednjem kolu Gorica je kao domaćin svladala Zagreb 82-75, a Škrljevo svladalo Split na Gripama 77-70. Gorica i Škrljevo su završili natjecanje s učinkom 10-10, ali su Goričani osvojili peto mjesto zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim dvobojima te će se po prvi put u klupskoj povijesti naći u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Prvo kolo A-1 Lige za prvaka bit će odigrano u subotu 2. travnja, a parovi su: Cedevita - Kvarner 2010, Zagreb - Split, Gorica - Šibenik i Cibona - Zadar. Bit će odigrano ukupno 14 kola, a posljednje je na rasporedu 14. svibnja. Četiri najbolje plasirane momčadi izborit će mjesto u polufinalu doigravanja, koje će biti igrano od 17. do 25. svibnja, po sustavu na dvije pobjede. Finale doigravanje igrat će se na tri pobjede, a posljednji termin moguće pete utakmice finala je 7. lipnja.

Naslov prvaka brane košarkaši Cedevite koji su u prošlogodišnjem finalu s ukupnih 3-1 u pobjedama bili bolji od Cibone.

Raspored A-1 Lige za prvaka i za ostanak:

  • 1. kolo - 2. travnja (igra se ukupno 14 kola)
  • 14. kolo - 14. svibnja
  • polufinale doigravanja - 17.-25. svibnja
  • posljednji termin moguće pete utakmice finala - 7. lipnja
Idi na 24sata

Komentari 1

  • kamen1983 24.03.2016.

    derbi hah

Komentiraj...
Vidi sve komentare