To je to što me zanima!

Derbi na praznom Poljudu pripao napaćenom Hajduku

Bijeli su u derbi ušli kao deseta momčad HNL-a i bez potpore navijača, no pobijedili su Dinamo 2-1 i donijeli barem malo optimizma na Poljud
Vidi originalni članak

HAJDUK: Subašić - Pandža, Vejić, Maloča - Oremus, Andrić (od 80. M. Buljat), Skoko, Strinić - Ibričić, Cernat (od 58. J. Buljat) - Paraiba (od 88. Tomasov).
DINAMO: Butina - Etto, Kovač, Lovren, Cufre - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales (od 70. Kramarić) - Sivonjić, Slepička (od 59. Papadopoulos).

U 6. minuti dogodilo se prvo uzbuđenje, a za njega je zaslužan - Andrićev lakat. Završio je u licu Ivice Vrdoljaka, ali sudac nije pokazao ni žuti karton. Na prvu šansu čekalo se do 12. minute. Hajduk je odigrao jednu lijepu akciju na rubu šesnaesterca, lopta je došla do Strinića, koji je pucao, ali Butina je sjajno obranio. Odbijenu loptu iz teške je pozicije na gol uputio Paraiba, no i to je Butina ulovio.
I iduća šansa bila je Hajdukova. Oremuš je u 18. minuti ušao u kazneni prostor, opalio, ali Butina je bio na mjestu. Odbijanac je u svoju mrežu zamalo pospremio Lovren.
U prvih pola sata Dinamo nije napravio gotovo ništa, Hajduk je nešto bolja momčad, no ni Splićani nisu posebno opasni.
GOOOL!!! Kakva utakmica, takav i gol. U 44. minuti Florin Cernat je nabacio s desne strane iz slobodnjaka, Dejan Lovren je bio u duelu s Hrvojem Vejićem i glavom zahvatio loptu. Išla je u visokoj svijeći i pala u gol Dinama.
GOOOL!!! Ali vratio je to Hajduk brzo. U obrani bijelih dvojica igrača su nabijala jedan u drugoga, na kraju se lopta od Andrića odbila do Sivonjića i ovaj je u 45. minuti izjednačio. Iz prve i jedine šanse Dinama u prvom dijelu.
U drugo poluvrijeme obje su momčadi krenule u sastavima koji su završili prvo.
GOOOL!!! Nakon loše 43 minute počela je 'kanonada'. Već u 48. minuti Hajduk je opet poveo. Cernat je sjajnom loptom u šansu gurnuo Strinića, koji je zabio tek iz drugog pokušaja. Butina je prvi udarac obranio, no Strinić se snašao i desnom nogom poslao loptu u mrežu za novo vodstvo Hajduka.
A u 50. minuti i gužva na centru. Slepička je ružno nagazio na Andrića, skočili su hajdukovci, odmah odgovorili i modri... Sve je brzo završilo žutim kartonom Slepički.
Crveni karton! Boris Pandža uspio je dobiti dva žuta kartona u samo jednoj minuti i Hajduk od 56. minute ima čovjeka manje. Oba žuta kartona Pandža je pošteno odradio, nitko sucu neće moći ništa prigovoriti.
Stativa! Ovaj drugi Pandžin žuti karton ponudio je Dinamu šansu iz slobodnjaka na 20-ak metara. Morales je pogodio u stativu, a pokušaj iz odbijanca otišao je preko gola.
U 58. minuti Edy Reja je umjesto Cernata uveo stopera Buljata.
Kakav promašaj Strinića! Prošao je Etta, izbio sam pred Butina i onda loptu poslao pokraj gola u 64. minuti.
Od 70. minute Dinamo je zaigrao s tri napadača, Kramarić je ušao umjesto Čileanca Pedra Moralesa. A Dinamo je u tim trenucima počeo pritiskati brojčano inferiornijeg protivnika.
Razbuktala se igra na obje strane, šanse se nižu, ali golova nema do posljednjih deset minuta, kada je u igru ušao i Marijan Buljat. Trenutak prije toga Papadopoulos je glavom pogodio prečku, ali samo s gornje strane. A sjajnu šansu promašio je u 86. minuti Ibričić, Butina je čudesno obranio nakon povratne lopte Oremuša.
Četvrti sudac je digao svoj semafor - četiri minute dodatka.
U četvrtoj minuti - crveni karton! Sammir je udario Marijana Buljata i dobio izravni crveni karton.

KRAJ. Hajduk - Dinamo 2-1 (Lovren 44-ag, Strinić 48 / Sivonjić 45)

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Nizozemac 31.10.2009.

    Ovo je stranica za komentare ja sam ostao bez komentara i bez teksta DINAMO je u zadnje vrijeme rasturen kao bivsa Juga

  • smarovic 31.10.2009.

    srbine samo briši

  • BBBoXer 31.10.2009.

    pogled na tablicu sve govori !!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare