To je to što me zanima!

Derbi pripao Ciboni: Zadrane u Višnjiku srušili su s pola koša

Košarkaši Cibone u derbiju 9. kola A-1 Lige za prvaka slavili su na gostovanju kod Zadra 87-86. U izjednačenoj utakmici presudila je prisebnija završnica 'vukova'
Vidi originalni članak

Košarkaši Cibone nastavili su s dominacijom u A-1 Ligi za prvaka i na gostovanju kod velikog rivala Zadra u prvoj, ujedno i derbi utakmici 9. kola.

Bio je to okršaj prvoplasirane i drugoplasirane momčadi, a zadovoljniji iz Višnjika izašli su 'vukovi' koji su slavili s minimalnih 87-86. U sjajnoj šuterskoj i rezultatski izjednačenoj utakmici domaćini su u prvom poluvremenu držali prednost od nekoliko koševa, no u nastavku neizvjesna bitka vodila se do samog kraja pri čemu su se obje momčadi često izmjenjivale u vodstvu.

Tri minute prije kraja Zadar je imao 80-76 te u posljednjoj minuti pola koša prednosti, no koševima Blassingamea i Šarića Cibona se odvojila na +3, a polaganje Strawberryja bilo je odlučujuće u pobjedi jer Zadar je uspio tek smanjiti 'dvicom' Delaša za konačnih 87-86.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bio je Blassingame s 19 koševa te Strawberry i Žižić sa po 14, a kod domaćina najbolji su bili Ramljak i Delaš, koji su ubacili po 24 koša.

Cibona je ostala na vrhu s osmom pobjedom uz jedan poraz, dok Zadrani mogu izgubiti drugu poziciju pobjedi li Cedevita Zagreb u subotu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • razbijac25 30.04.2013.

    gospodin fulir ti si vjerovatno iz minhenske bojne kad si tako pametan...

  • razbijac25 27.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • gospon fulir 26.04.2013.

    Bravo Cibosi! Zadar Bežigrad, Zadar Bežigrad...pravac Ancona hrabri Zadrani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare