To je to što me zanima!

Derbi velikana u Bundesligi 2: HSV junački krenuo po povratak

Sudar posrnulih velikana konačno se odigrao pred publikom, oko 20 tisuća vatrenih pristalica 'rudara' došlo je pogledati i bodriti svoju momčad. Imali su što za vidjeti
Vidi originalni članak

Nova sezona Bundeslige 2 započela je u Gelsenkirchenu gdje su snage odmjerili Schalke i HSV. Gosti iz Hamburga slavili su s 3-1 i na pravi način započeli sezonu, u nadi da će za njih biti povratnička u elitni rang.

Derbi posrnulih velikana konačno se odigrao pred publikom, oko 20 tisuća vatrenih pristalica 'rudara' došlo je pogledati i bodriti svoju momčad. Imali su što za vidjeti, ali s Veltins Arene otišli su razočarani konačnim ishodom.

Schalke je poveo već u sedmoj minuti. Brzu kontru u pogodak je pretvorio Terodde. No, u nastavku je HSV imao veći posjed, izgledao je bolje i zrelije za pobjedu.

U 28. minuti HSV je imao veliku šansu poravnati rezultat, no Glatzel nije uspio realizirati penal. Pokušaj mu je obranio golman Schalkea Michael Langer.

Schalke je na odmor ipak otišao s prednošću, a u nastavku je uslijedio potpuni preokret.

Glatzel se iskupio za promašen penal pa već na startu drugog dijela, u 53. minuti, pogodio za izjednačenje. Činilo se da bi utakmica mogla i završiti podjelom bodova, no u samom finišu HSV je riješio stvar.

Prvo je u 86. minuti Hayer pogodio za 2-1 da bi točku na "i" stavio Jatta četiri minute kasnije.

HSV je tako najavio mogući povratak u Bundesligu dok bi Schalke, po svemu viđenom, mogao imati velikih problema u istom naumu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Kra de ze 24.07.2021.

    Što je tom Schalkeu?

  • Anton Onlyarmy 24.07.2021.

    Švabe govore za sebe da imaju najjaču 2. ligu. Sad kako se i Schalke priključio možda je i istina.

  • EchteLiebe 23.07.2021.

    Čak mi ih je malo i žao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare