To je to što me zanima!

Derby della Madonnina: Inter i Milan u novoj borbi za prestiž

Dva kluba iz Milana ponovno se bore za naslov 'gazde u gradu'. U posljednjem milanskom derbiju uspješniji je bio Inter golom Palacija u 86. minuti utakmice...
Vidi originalni članak

Talijansko prvenstvo u svom 36. kolu donosi nam još jedan Derby della Madonnina. Oba kluba nisu odigrala sezonu za pamćenje, no povijest je dokazala kako takve stvari ne igraju glavnu ulogu u velikim derbijima. 

Novi milanski derbi tri kola prije kraja prvenstva donosi nam dvoboj petog Intera koji želi zadržati mjesto koje vodi u Europsku ligu te desetog Milana koji bi također još uvijek mogao dohvatiti mjesto putnika u spomenuto natjecanje. 

Međutim, isto tako je moguće da oba kluba ostanu bez europskih natjecanja na kraju sezone, a bilo bi to prvi put od sezone 1958/1959. 

Walter Mazzarri i Clarence Seedorf mogli bi eventualnom uvjerljivom pobjedom 'spasiti' sezonu pred očima svojih najvjernijih navijača, a čitava Italija nada se samo kako se neće ponoviti ništa slično scenama koje su prethodile jučerašnjem finalu talijanskog kupa. U Rimu su se sukobile frakcije navijača Fiorentine, Napolija i 'domaće' Rome, a nakon svega došlo je i do pucnjave koja je rezultirala borbom za život jednog navijača Napolija. 

U posljednjem milanskom derbiju uspješniji je bio Inter golom Palacija u 86. minuti utakmice, a nakon ovog susreta, Milan još očekuje gostovanje kod Atalante te domaći sraz protiv Sassuola, dok će Inter ugostiti Lazio te u posljednjem kolu gostovati kod Chieva. 

Ovosezonski Derby della Madonnina na rasporedu je u 20.45 sati, a bit će to i posljednji u karijeri legendarnog igrača Intera Javiera Zanettija koji je najavio kraj karijere. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Hank_Moddy 04.05.2014.

    Zasluženo je pobijedio Milan....Per me solo Inter

  • Serie A 04.05.2014.

    Cestitke Milanu na zasluzenoj pobjedi. Inter nazalost nije pokazaoo nista..bit ce zanimljivo vidjeti tko ce na kraju u europa ligu

  • nenadtv1 04.05.2014.

    UŽivoAC Milan vs Inter Milan Sky Sport 1 Arena Sport 4 Srbija>> http://studionenadtv.ucoz.com/

Komentiraj...
Vidi sve komentare