To je to što me zanima!

Rijeka slavila u derbiju Učke i preskočila Hajduk na tablici

U 29. kolu HT Prve lige na Aldo Drosini Istra i Rijeka odigrali su utakmicu popularnu pod nazivom Derby della Učka, a momčad Gorana Tomića slavila je s 2-0 i preskočila Hajduk na tablici
Vidi originalni članak

 Nogometaši Rijeke slavili su sa 2-0 (1-0) protiv Istre 1961 na gostovanju u Puli u drugoj subotnjoj utakmici 29. kola Prve HNL.

Strijelac oba pogotka za Riječane bio je Haris Vučkić. Prvi je postigao u 28. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, a konačnih 2-0 postavio je u 87. minuti iz neposredne blizine.

Rijeka je na Aldo Drosinu došla nakon dva neočekivana uzastopna prvenstvena poraza (Gorica, Hrvatski dragovoljac), ali Goranu Tomići i njegovim izabranicima na ruku je išla statistika u međusobnim dvobojima s Istrom 1961. Naime, Puljane su pobijedili u sve tri ovosezonske utakmice, a na gostovanjima u Puli su imali osam uzastopnih trijumfa, uz pobjedu iz 11. kola od čak 6-3.

Abass je predstavljao stalnu opasnost za domaću obranu, kroz koju je prošao i proslijedio loptu do Harisa Vučkića. Ovaj je bez previše kompliciranja odlučio pucati s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema golu okrznula domaćeg braniča u bloku i neznatno, ali dovoljno promijenila smjer da Ivan Lučić ostane nemoćan u svom pokušaju intervencije.

Imali su i Puljani svoje prilike, ali su previše puta bili neprecizni u realizaciji. Ipak, u 59. minuti je Robert Mišković nakon udarca iz kuta odlično pucao glavom, ali je Nediljko Labrović odlično obranio i spriječio izjednačenje.

Do kraja utakmice šanse su se uglavnom redale pred domaćim vratima. Konačno, u 87. minuti, lopta je ponovno završila u mreži. Murić je presjekao jedno loše dodavanje u polju domaćina, pravovremeno uposlio Vučkića koji je 'lažnjakom' prevario Lučića i iz neposredne blizine gurnuo loptu u mrežu za konačnih 2-0 i svoj osmi prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Utakmicu na Aldo Drosini sudio je Splićanin Duje Strukan.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • kvarner👍 03.04.2022.

    Istra zna svim biti tvrd orah ali ipak ovo nije Rijeka koju znam. Nema tu neke igre,Drmić više ne zabija i ovo nije za sam vrh tablice. Po meni prosijek.

  • KoronaTime 03.04.2022.

    Ako do kraja prvenstva Dinamo, Osijek i Hajduk ne budu uopće igrali, možemo očekivati da Rijeka bude prva, možda....

  • Exterminator 02.04.2022.

    Jogurt Sp će bit sretan ako zadrži četvrto mjesto koje ih vodi u 3 ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare