Obavijesti

Sport

Komentari 64

Rijeka slavila u derbiju Učke i preskočila Hajduk na tablici

Rijeka slavila u derbiju Učke i preskočila Hajduk na tablici
6

U 29. kolu HT Prve lige na Aldo Drosini Istra i Rijeka odigrali su utakmicu popularnu pod nazivom Derby della Učka, a momčad Gorana Tomića slavila je s 2-0 i preskočila Hajduk na tablici

 Nogometaši Rijeke slavili su sa 2-0 (1-0) protiv Istre 1961 na gostovanju u Puli u drugoj subotnjoj utakmici 29. kola Prve HNL.

Strijelac oba pogotka za Riječane bio je Haris Vučkić. Prvi je postigao u 28. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora, a konačnih 2-0 postavio je u 87. minuti iz neposredne blizine.

Istra i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Rijeka je na Aldo Drosinu došla nakon dva neočekivana uzastopna prvenstvena poraza (Gorica, Hrvatski dragovoljac), ali Goranu Tomići i njegovim izabranicima na ruku je išla statistika u međusobnim dvobojima s Istrom 1961. Naime, Puljane su pobijedili u sve tri ovosezonske utakmice, a na gostovanjima u Puli su imali osam uzastopnih trijumfa, uz pobjedu iz 11. kola od čak 6-3.

Abass je predstavljao stalnu opasnost za domaću obranu, kroz koju je prošao i proslijedio loptu do Harisa Vučkića. Ovaj je bez previše kompliciranja odlučio pucati s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema golu okrznula domaćeg braniča u bloku i neznatno, ali dovoljno promijenila smjer da Ivan Lučić ostane nemoćan u svom pokušaju intervencije.

Istra i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Imali su i Puljani svoje prilike, ali su previše puta bili neprecizni u realizaciji. Ipak, u 59. minuti je Robert Mišković nakon udarca iz kuta odlično pucao glavom, ali je Nediljko Labrović odlično obranio i spriječio izjednačenje.

Do kraja utakmice šanse su se uglavnom redale pred domaćim vratima. Konačno, u 87. minuti, lopta je ponovno završila u mreži. Murić je presjekao jedno loše dodavanje u polju domaćina, pravovremeno uposlio Vučkića koji je 'lažnjakom' prevario Lučića i iz neposredne blizine gurnuo loptu u mrežu za konačnih 2-0 i svoj osmi prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Istra i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Utakmicu na Aldo Drosini sudio je Splićanin Duje Strukan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
29. kolo HT Prve lige 19.05 , Aldo Drosina, Pula
Istra 1961
0 : 2
Rijeka
Vučkić 29' 87'
Sortiranje događaja
POSTAVE

Ovo su sastavi koje su treneri odlučili poslati na travnjak od prve minute:

Istra (3-4-2-1): Lučić - Silva, Galilea, Perković - Hujber, Caseres, Perera, Marin - Mlinar, Mišković - Beljo

trener: Gonzalo Garcia

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Solano, Krešić, Velkovski, Vukčević - Selahi, Lepinjica - Murić, Vučkić, Abass - Drmić

trener: Goran Tomić

87'

Čini se da je priča gotova na Aldo Drosini! Vučkić je pokazao da je u fantastičnoj formi novim golom u mreži Lučića. Spretno se našao u petercu Istre i zarolao golmana Istre za pobjedu.

85'

Uhhhhh, ovo je moglo biti izjenačenje. Bande je nanizao Velkovskog i Solana i odlično dati za Mahmouda, koji nije dobro zahvatio loptu.

78'

Fantastičan prodor Murića po desnoj strani, no nitko nije uspio kapitalizirati to na drugoj strani. Bila je ovo velika prigoda za goste...

75'

Ostalo je još 20-ak minuta uključujući sudačku nadoknadu za Istru da na domaćem terenu izvuče barem bod protiv Rijeke. 

Komentari 64