To je to što me zanima!

Didier Dinart: Moramo paziti da ne završimo kao Hrvatska

Dok njegova Francuska gazi sve pred sobom na putu do novog zlata, Didier Dinart upozorio je svoje igrače na slučaj Hrvatske iz Rija. Bili smo prvi u skupini pa odmah ispali u nokaut fazi...
Vidi originalni članak

Dugo je mučio Hrvatsku i bespoštedno tukao Balića, Lackovića, Metličića i ostale, zajedno sa svojim partnerima u obrani, a onda nam je odlučio još malo zagorčati život pa je sjeo na klupu Francuske koju vodi prema novoj medalji.  

Didier Dinart danas je proslavio 39. rođendan, a njegovi Francuzi gaze sve pred sobom na Svjetskom prvenstvu na kojem su domaćini.

Prvo su razbili Brazil na otvaranju 31-16, potom i Japan 31-19. Norvežane su dobili 31-28, a Ruse 35-24 za prvo mjesto u skupini. To znači kako će igrati protiv Makedonije, Islanda ili Tunisa u osmini finala.

- Susret protiv Rusije bio je poseban za nas jer smo igrali za prvo mjesto u skupini. U posljednjoj utakmici moći ćemo se odmarati, ali moramo ostati koncentrirani - rekao je Didier Dinart i upozorio na slučaj Hrvatske.

- Moramo paziti, pogledajte kako je Hrvatska prošla na Olimpijskim igrama u Riju. Bila je prva u skupini, a onda odmah ispala u četvrtfinalu od Poljske. Zato moramo biti odlučni u nokaut fazi odmah na startu, bez obzira tko će nam biti protivnik - kaže francuski izbornik.

Protiv Hrvatske u polufinalu ili finalu

Kauboji su već izborili osminu finala SP-a, a još igraju protiv Čilea i Njemačke do kraja grupne faze. Utakmica s Njemačkom bit će derbi za prvo mjesto u skupini i susret koji će pokazati kojim putem ćemo ići u borbu za medalje.

Ako pobijedimo i budemo prvi u skupini imat ćemo lakši posao u osmini finala, vjerojatno Katar ili Argentinu, četvrtfinale bismo mogli igrati protiv Brazila ili Rusije, a u polufinalu najvjerojatnije s Francuzima!

Porazom od Njemačke i drugim mjestom u skupini protiv Francuske bismo mogli igrati tek u finalu, ali do tamo bi nas čekao teži put. Egipat u osmini finala i vjerojatno Španjolska u četvrtfinalu...

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Matek podravec u Irskoj 18.01.2017.

    Idu do kraja, a to znači a osvajaju turnir.Možda sam u krivu, ali koliko god su jaki i koliko god da čuda postoje, jedino mjerilo na ovom SP su im Njemci, pa možda čak i Danci, realno gledano.Volio bih nas vidjet u finalu i da im vratimo za ono naše domaćinstvo..Živi bili, pa vidjeli..

  • Rockon 18.01.2017.

    Opet se stvara euforija i novinari nas već guraju u polufinale. Prošla su ta vrimena kad smo na početku turnira mogli raspravljat ko će nas dočekat u polufinalu. Ovo je sad ništa drugo nego prosječna reprezentacija s jednim vanserijskim igračem (Duvnjak), koja je do sad igrala s ispodprosječnim reprezentacijama, pa otuda i pobjede. Radi se ista stvar ka i u nogometu di imamo prosječnu reprezentaciju s opet jednim vanserijskim igračem (Modrić), pa onda kad se ispadne u ranim fazama turnira dolazi do čuđenja i tugovanja, kako je naša "svemirska" reprezentacija izgubila od "bijedne" xy reprezentacije. Pustite da se igra. Triba proć i 1/8 i 1/4, a onda tek razmišljat o nečemu dalje.

  • CoolRi 18.01.2017.

    Gledao protiv Rusa. Doziraju igru koliko im treba.....sve drugo osim osvajanja bila bi mala senzacija....ne velik 😉 jer ima ekipa koji im mogu parirati u kasnijoj fazi. Nazalost mi mozda na Euru 18 kod nas.....sad nikako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare