To je to što me zanima!

Dinamo bi igrao s Dugopoljem, ali HNS je sad prekinuo sezonu

Dinamo smatra da je po naputku Uefe ispred Hajduka, a HNS kaže da je ljestvica na kojoj je Hajduk prvi konačna. O naslovu prvaka ipak bi mogao odlučivati travnjak i majstorica "plavih" i "bilih"
Vidi originalni članak

Tablice su konačne, kaže u svojoj objavi HNS. Konačne su za sve lige osim Prve HNL, uključujući i onu juniorsku. Po njoj Hajduk ima 42 boda, a Dinamo 40 i utakmicu manje. Hajduk je prvi, ali nije prvak. Odnosno, HNS je rekao da će naknadno proglasiti prvaka. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Hajduku žele majstoricu za naslov prvaka, u HNS-u navodno idu prema toj ideji, a iz Dinama zasad nema ništa službeno. No, ono što smo uspjeli doznati i prije ovoga ide u smjeru da se Dinamo sigurno neće pomiriti s tim da HNS proglasi Hajduk prvakom, a da njihovi juniori imaju utakmicu manje.

Uostalom, Uefa je proteklih tjedana donijela naputak o formiranju prvenstvenih ljestvica temeljem formule 'prosjeka osvojenih bodova po utakmici'. U prijevodu, Dinamu bi se umjesto te jedne neodigranog dvoboja s Dugopoljem u tom slučaju računao prosjek osvojenih bodova po utakmici kroz cijelu sezonu, a on iznosi 2,5 boda. I tako bi, prema tom naputku, Dinamu na kraju sezone imao 42,5, a Hajduk 42 boda. Dakle, po naputku Uefe, juniorski prvak je Dinamo.

IAKO JE PRVI... Da vidimo tko je bolji: Hajduk traži majstoricu s Dinamom!

Zagrepčani će se sigurno pravno boriti protiv odluke da Hajduk bude proglašen prvakom, ako do te odluke dođe. Dinamo bi za isti broj utakmica s Hajdukom trebao odraditi sraz protiv Dugopolja. 

ANKETA: SVE JE JASNO. ILI NE? HNS kaže: Tablice su konačne! Je li prvak Hajduk ili Dinamo?

Sezona je po HNS-u gotova, tako da će teško doći do utakmice Dugopolja i Dinama. Teško i da će HNS odlučiti prvaka za zelenim stolom. Lako je moguće da nas čeka majstorica. Sve vodi u tom smjeru, ako, naravno Dinamo na to pristane. Oni bi od HNS-a mogli tražiti odigravanje utakmice protiv Dugopolja ili pak da poštuju Uefin naputak. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Xyster 06.05.2020.

    Nikada UEFA nije uvela taj pojam, ne znam zašto izmišljate. UEFA je rekla da se pitanje tko će ići u Europu odluči na temelju pojma kojeg su nazvali "sport merit", to su neke lige protumačili ili odigravanjem play-offa ili omjerom bodova i utakmica. I samo za Europu, UEFA ne odlučuje o domaćim ligama već savezi i lige.

  • 06.05.2020.

    Evo sad sam pogledao tablicu. Lokomotiva za Hajdukom zaostaje 8 bodova a do kraja čak 9 utakmica. Varaždin i Rijeka zaostaju 13 bodova. Zato nas molim lijepo poštedite nebuloza o majstoricama jer ona ne dolazi u obzir ni u kom slučaju. Niti će ju UEFA sigurno dozvoliti, u suprotnosti je s propozicijama natjecanja a bogami niti stožer civilne zaštite je neće odobriti. Ako ne mogu igrati drugi zašto bi igrali Dinamo i Hajduk?

  • 06.05.2020.

    Dakle ovako. Do kraja sezone je još 27 bodova u igri. Odakle nekome ideja da Hajduk i Dinamo igraju majstoricu a recimo Lokomotiva zaostaje 10 bodova. Oće li možda i Lokosi igrati majstoricu. A bogami i Rijeka i Varaždin teoretski još mogu biti prvaci. Dakle nikakva majstorica ne dolazi u obzir a u Hajduku moraju biti svjesni da se svijet ne okreće oko njih i da su klub kao i svi drugi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare