To je to što me zanima!

'Dinamo će sigurno dobiti dobre batine protiv Škota'

Mihael Kovačević, čiji je Dundee United pobijedio Hearts, savjetuje Dinamu kako najlakše svladati Škote. To je, kaže, izuzetno agresivna momčad
Vidi originalni članak

Mihael Kovačević u srpnju 2007. na Dinamovim pripremama u Kapfenbergu trenirao je zajedno uz Modrića, Eduarda, Ćorluku... Mamić ga je htio proslijediti u Lokomotivu, no njegov menadžer Ivan Krstanović odveo ga je u Koper, a potom u Dundee United.
- Ovdje sam već godinu i pol i sjajno mi je - kaže Kovačević, čiji je Dundee United u ponedjeljak pobijedio Hearts, Dinamova protivnika za ulazak u Europsku ligu.
- Dinamo ima jako dobre šanse. Hearts je ostao bez dvojice najboljih igrača, obrambenog Kapiridisa i veznog Brune Aquiara. Uz to, ozlijedio im se Andrew Driver, mladi reprezentativac Engleske i prva zvijezda kluba. Sigurno neće igrati protiv Dinama - objasnio je Kovačević stanje u Heartsu.
U susretu protiv Dundee Uniteda Hearts je izgledao bespomoćno, obrambeni igrači potpuno izgubljeno...
- Obrana im je nova, dečki do sada još nisu igrali zajedno i tu vidim veliku Dinamovu šansu. Oni nemaju tako kvalitetnih veznih igrača kao što su Dinamovi Južnoamerikanci Morales i Sammir. Igraju s jednim napadačem, sidrašem, a prošle sezone to je bio visok i jak Afrikanac Nade. Od ofenzivaca imaju i Ganca Kingstona, koji baš ne sudjeluje u defenzivi - kaže Kovačević.
Hearts će prolaz protiv Dinama tražiti u uzvratnom susretu jer, kako kaže Kovačević, igra u gostima nije im jača strana.
- Ma ne, u gostima nisu tako opasni. Oni će se u Maksimiru potpuno zatvoriti, igrat će klasični 'bunker’ i moliti se Bogu da završi 0-0 ili izgube jednim golom razlike. Računaju da bi takav hendikep mogli nadoknaditi u uzvratnoj utakmici za sedam dana.
Škoti nisu poznati kao “mađioničari” s loptom, no trka i agresivnost uvijek su tu.
- U jedno sam siguran. Dinamo će dobiti gadne batine. Strašno su agresivni. Evo, protiv nas dobili su četiri žuta i jedan crveni karton - zaključio je Mihael Kovačević.

'NEKA MANDŽO SAMO NAPADA BRANIČE'
Obrana im je dosta spora i vrlo, vrlo neorganizirana. Mandžukić sa svojim konstantnim pritiskom može izazvati veliku pomutnju, savjet je Kovačevića.

'DINAMO MORA SPUSTITI LOPTU NA ZEMLJU'
Škoti nisu navikli na takvu igru, oni većinom igraju na duge lopte. Dinamovi vezni igrači trebaju kroz pas igru napraviti višak i neće biti problema, kaže Kovačević.

'PAZITE NA PREKIDE, TO IM JE JEDINO ORUŽJE'
Hearts je najopasniji iz prekida, na to trener Dinama treba posebno paziti. Lijevi bek im može stvarno dugo baciti out, gotovo pred gol, a onda je jako opasno.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • scout_1986 19.08.2009.

    splico2 ti bolje da nekomentiraš suđenje ni ništa jer se hajduk pokazuje iz sezone u sezonu...debrecen, shelburne, žilina...

  • boys 19.08.2009.

    kakav god stadion bio to je stadion najtrofejnije momcadi u hrvatskoj,pljujete po dinamu a pogledajte hajduka di se nalazi pa vas upotpunosti shvacam da ste iskompleksirani jer hajduk zivi vjecno drugi iza dinama

  • boys 19.08.2009.

    splico2 bolje ti nemoj spominjat suce ... ajmo dinamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare