To je to što me zanima!

Dinamo dovodi lovca na kune: Loris Benito novi je lijevi bek

Loris Benito igrač je Benfice, a trener Dinama Zoran Mamić jučer je najavio kako bi uskoro mogao pojačati Zagrepčane. Ima dvije putovnice, švicarsku i španjolsku...
Vidi originalni članak

Pet minuta slave Loris Benito (23) dobio je 2013. godine kad je na travnjak uletjela zalutala kuna. Lovili su je igrači po terenu, dok se Benito nije na nju bacio. Kuna nije ostala dužna te ga je ugrizla.

- Pivarić će biti dulje izvan terena, a ako se ozljeda Muse pokaže dugoročnom, Benito je naše rješenje - potvrdio je jučer Zoran Mamić.

Benito ima dvije putovnice, švicarsku i španjolsku, a u Benficu je prošlog ljeta stigao iz Züricha. No nije se pretjerano naigrao.

U polusezoni je skupio samo šest nastupa, ali za razliku od "modrog" društva zaigrao je u Ligi prvaka. U susretu Benfice i Bayera Leverkusena zaigrao je od prve minute, dok je u portugalskom prvenstvu skupio samo 96 minuta.

- On je fizički iznimno jak igrač, taktički je solidan. Nije problematičan. S njim u Dinamu neće imati nikakvih razimirica. Talentiran je, dobri smo prijatelji i bit će mi drago ako dođe u Maksimir - rekao nam je Mario Gavranović, koji je s Benitom dvije godine igrao u Zürichu.

No dok Benito ne stigne u Maksimir, na mjestu lijevog bočnog igrat će Matel, umjesto Brozovića Machado, a na mjestu Čopa Henríquez.

- Dinamo je jači nego što je bio, to ćete uskoro vidjeti - siguran je trener Zoran Mamić.

Danas u 15 sati Dinamo igra s Lokomotivom, naravno - ako vrijeme to dopusti.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • SnažniHulk 07.02.2015.

    zanimljiv igrac, mogao bi bit dobar

  • Mr.Garfield 07.02.2015.

    Nogometni svijet se svake godine otima za mlade talente Dinama koji završavaju redovito u ponajboljim klubovima cijele europe. Istovremeno Dinamo od istih klubova kupuje njihove igraće koji ne zadovoljavaju za ništa drugo osim kao grijači rezervne klupe. U međuvremenu Dinamo ima već više stranih igrača nego domaći a Maminjo napunio džepove & čarape. Takvu transfer politiku onda Mamić nama prodaje kao takozvano "pojačanje" kluba. Opet imamo najjači Dinamo svih vremena. How yes no ;-)

  • hrvatska u srcu 07.02.2015.

    ma dajte pa taj je kao i wilson sljedeće godine ni posuditi ga nitko neće htjeti osim lokomotive

Komentiraj...
Vidi sve komentare