To je to što me zanima!

Dinamo ga nije uspio dovesti. Izbacio je Juve iz Lige prvaka

Sérgio Oliveira prije četiri je godine bio na meti hrvatskog prvaka koji je tražio pojačanje u veznom redu. Portugalac se za bolji status u Portu ipak izborio u Nantesu pa postao junak svoje momčadi u Torinu
Vidi originalni članak

Kulerski je izveo penal u 19. minuti i nagovijestio da to neće biti Juventusova večer, a onda je i definitivno pokopao šanse talijanskog velikana golom iz slobodnjaka s 25 metara u posljednjoj minuti prvog produžetka.

Sérgio Oliveira (28) bio je najbolji igrač uzvrata u kojem je Porto s igračem manje izbacio "staru damu" već u osmini finala Lige prvaka (4-4, na golove u gostima), a malo ljudi sjeća se kako je Portugalac bio na meti - zagrebačkog Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci uoči Tottenhama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bilo je to krajem zimskog prijelaznog roka 2017., dok je veznjak vrijedio "tek" 2,5 milijuna eura, četiri i pol puta manje nego danas.

Golove Sérgija Oliveire protiv Juventusa možete pogledati OVDJE.

"Modri" su te zime, pod vodstvom Bugarina Ivajla Peteva, vratili Sammira (33), doveli i još jednog Brazilca Marcosa Guilhermea (25), koji je bio u vlasništvu tvrtke Doyen Sports, kao i Oliveira (50 posto ugovora). I te je sezone imao samo dva nastupa za Porto.

SRBINA BOLI. ILI NE? VIDEO Internet se smije Marku Grujiću: Busquets, jesi li to ti?

No Sérgio se u formu ipak vraćao u drugom klubu. Otišao je te zime na posudbu u Nantes, gdje mu je trener bio Sérgio Conceição (46), koji ga je kasnije trenirao i u Portu.

Dugo je trajao njegov put do standardnog prvotimca u Portu jer ga se Conceição odrekao 2019. pa je otišao na još jednu, šestu posudbu, u PAOK. Ranije ga je Porto, čiji je član od 10. godine, slao u Beiru-Mar, Mechelen, Penafiel i Paços Ferreiru.

Cijelo to vrijeme Oliveira je prolazio sve mlade uzraste portugalske reprezentacije, odigravši za njih čak 78 puta prije nego je 2018. postao i A reprezentativac (sedam nastupa). I u Torinu je konačno pokazao da može biti čovjek za velike utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • okii 10.03.2021.

    a da je bas on izbacio ...prije bi se reklo da je sudac dosudio iznudjeni jedanajsterec ...

  • mban21 10.03.2021.

    Haha u Dinamo je triba doć a u Hajduka Mesi jedini problem da neznaju dije Jrvatska

  • MateCro 10.03.2021.

    Dobar igrac' steta

Komentiraj...
Vidi sve komentare