To je to što me zanima!

Dinamo ima novu želju: U Maksimir dolazi Čulina?!

Vezni igrač PSV-a Jason Čulina, reprezentativac Australije, ozbiljno razmatra Dinamovu ponudu. No sjajnu ponudu ima i iz svoje Australije...
Vidi originalni članak

Standardni australski reprezentativac, igrač koji je u 37 nastupa za 'soccerose' ugradio i one sa SP-a u Njemačkoj 2006. primio je ponudu Dinama. Kako navodi Večernji list, sa Čulinom je razgovarao sportski direktor Dinama Zoran Mamić i zadnji vezni PSV-a iz Eindhovena ozbiljno razmatra uvjete koje je Zoki stavilo na stol. Čulini se navodno više ne ostaje u Nizozemskoj i ne želi produžiti ugovor s PSV-om, koji će isteći u ljeto 2009. godine. Razmišlja o opcijama za budućnost, a među njima je i Dinamo.
- Rekao sam mu da je Dinamo ozbiljan projekt, ali i da bi igrao u ligi u kojoj ga više ne bi svakoga tjedna gledalo 35.000 ljudi. No rekao sam mu i da bi bio prvak, igrao u Europi... - rekao je za VL Joey Didulica, golman AZ Alkmaara, kod kojega se Čulina raspitivao o svim detaljima vezanim uz Dinamo.
Jason Čulina (28), dakle, Dinamov poziv smatra ozbiljnom opcijom, no za društvo iz Maksimirske 128 problem bi mogla predstavljati ponuda Gold Coast Uniteda iz Melbournea. Riječ je o novoosnovanom klubu, financijski moćnom, koji bi Čulinu za kapetana i glavnog igrača vrlo jake momčadi. Obitelji Jasona Čuline i njegove supruge žive u Australiji i to je, uz sjajnu financijsku ponudu, glavni 'forte' kluba iz Melbournea.
Čulina bi, procijenili su u Dinamu, bio izvrsna nadopuna trenutno izrazito blijedoj modroj momčadi, budući da se radi o nogometašu velikoga iskustva. Također, Čulina igra na poziciji zadnjeg veznog, na kojoj Branko Ivanković ima najviše problema. Ni mladi Badelj ni bek Hrgović ni Kamerunac Chago nisu dokazali da su pravi ljudi za tu poziciju i zato bi Čulina bio sjajno rješenje. PSV će vjerojatno pristati na ponudu, jer na ljeto bi ostali bez odštete.

OD DVA SYDNEYJA DO NIZOZEMSKE
Čulina je australski Hrvat, otac Branko je iz Pridrage pokraj Zadra i posjeduje hrvatsko državljanstvo. Rođen je u Melbourneu, ali karijeru je počeo u Sydney Unitedu i Sydney Olimpicu. Nastavio je u Ajaxu, odakle su ga dvaput slali na posudbu, pa u Twenteu i na kraju završio u PSV-u.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • alo_mačko 22.11.2008.

    ahhahaha...danas Čulina, sutra Gatusso prikosutra vec Messi...

  • nogometas05 22.11.2008.

    Silvaaa svi ti igraci koje si nabrojao su samo potencijali koji moraju jos jako puno griza jesti da igraju u Dinamu-ako Dinamo zeli biti ozbiljan klub u Europi..evo ti primjera Badelja,decko jos jednostavno nije dorastao jos uvijek nogometu koji Dinamo mora igrati za neki ozbiljan rezultat i vec je barem 1.5mjesec jedan od najlosijih Dinamovih igraca-gledao sam 4 tekme uzivo i znam sta pricam..mora se napraviti spoj mladosti i iskustva,treba dovesti strance ali odrijesiti kesu i dovesti pojacanje i postupno uvoditi mladje i napraviti igrace od njih jer u ovom sivilu i bunilu koje Ivankovic forsira i jer nemaju iskusne pored sebe oni su osudeni na propast!Podrzavam dovodjenje Culine!

  • JAX 22.11.2008.

    kamo srece da on dode iako dinamo ima vrhunske mladice takve pozicije u svom pogonu

Komentiraj...
Vidi sve komentare