To je to što me zanima!

'Istra je dobro prošla, Dinamo je trebao imati još jedan penal'

Dinamo je ušao s puno egoizma u utakmicu. Istra je došla tvrdo i dobro organizirano i s jasnom vizijom, prokomentirao je Cvitanović pobjedu Dinama 1-0 protiv Istre na Maksimiru
Vidi originalni članak

Utakmica je opravdala derbi kola, 17 tisuća ljudi, a moj dojam je da je bilo i više. Jako dobra predstava Hajduka, rekao je Igor Cvitanović u HRT-ovom Stadionu. 

Hajduk je na Poljudu u prvoj utakmici nakon četiri mjeseca pred navijačima svladao Lokomotivu 2-1, a ono što oduševljava je mnoštvo mladih igrača koji su se našli u prvih 11 dvaju momčadi. Pa i dvojica od tri strijelca na utakmici imaju 23 godine ili manje!

- Mladi igraču trebaju dobiti priliku, vidimo da ih ima. Kod Hajduka je vidljiva je razlika u sistemu igre u odnosu na prvi dio sezone, mislim da je ova postava po mjeri Mije Caktaša. On je možda i najopasniji igrač Hajduka u ovom trenutku - rekao je Cvitanović, a sudački stručnjak Mario Strahonja je prokomentirao suđenje te spornu situaciju u kojoj se činilo da je lopta prešla gol-liniju kada ju je vratar Lokomotive Grbić obranio.

Rijeka skrivila penal, Dinamu nije dosuđen

- Sudac je dobar. Nije smetao. Suci su bili u pravu, u 28. minuti lopta nije prešla crtu. Ono što sucima daje kredibilitet je to da je pomoćni sudac bio u liniji pa su sigurno oni znali što rade.

Potom je Strahonja prokomentirao suđenje na utakmici Rijeke i zaprešićkog Intera, u kojemu je Bišćanova momčad slavila 3-0:

- Sudac je pogriješio. Ovo je kazneni udarac, a ne faul na vrataru - prokomentirao je Strahonja situaciju u 37. minuti na utakmici pri rezultatu 0-0 u kojem je riječki vratar Sluga faulirao protivnika, a onda se dotakao i zaleđa, bile su tri sporne situacije:

- Pomoćni sudac je u osam minuta imao stvarno tri teške situacije, no bio je dobro postavljen i nije pogriješio - objasnio je Strahonja koji je ustvrdio da je pomoćni sudac svoj posao odradio - bez greške.

- Dinamo je ušao s puno egoizma u utakmicu. Istra je došla tvrdo i dobro organizirano i s jasnom vizijom - prokomentirao je Cvitanović pobjedu Dinama 1-0 protiv Istre na Maksimiru, a bivši dinamovac smatra i kako su plavima misli već na utakmici s Viktorijom.

- Ovo je kazneni udarac. Obrambeni igrač radi rotaciju i podlaktica mu se odvaja od tijela i onda ona dira loptu i to čini to kaznenim udarcem - rekao je Strahonja o igranju rukom u 85. minuti igrača Istre koje - nije dosuđeno, a ista se situacija dogodila i u 16. minuti:

- Obje situacije su jedanaesterci - zaključio je HRT-ov stručnjak.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 11.02.2019.

    Hm zanimljivo,opet neki strucnjaci prave hajku i opet ispada da su u krivu.Toliko puta viđeno do sad.Kad ce prestat kmecanje?

  • bernard4 11.02.2019.

    Strahonjačoban

  • Dinamovac1957 11.02.2019.

    Da nije bilo pogrešno dosuđenog jedanaesterca , Istra bi možda i pobijedila Dinamo , Hajduk bi se uključio u borbu za prvaka , vjerojatno i bio prvak a ovako jbg , snovi se opet raspršiše kao pjena od sapunice , velika šteta za HR . nogomet .

Komentiraj...
Vidi sve komentare