To je to što me zanima!

Dinamo kažnjen s 50.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine!

Dinamo će zbog navijačkih prijestupa protiv Anderlechta morati platiti ukupno 63.000 eura, a na utakmici protiv Spartaka iz Trnave u Maksimiru bit će zatvorena sjeverna tribina
Vidi originalni članak

Upotreba pirotehnike, bacanje predmeta na travnjak, tučnjava navijača kao i rasizam razlozi su zbog kojih je Dinamo rigorozno kažnjen od Uefe za incidente na utakmici protiv Anderlechta u Bruxellesu 4. listopada.

"Modri" su u toj utakmici pobijedili 2-0, a na tribinama stadiona Constant Vanden Stock pojavila se zastava s ustaškim obilježjem u kutu. U nekoliko navrata izvješena je na dijelu stadiona gdje su bili smješteni navijači "modrih", a maknuta je u 25. minuti. Navodno ju je izvjesio navijač koji je došao iz Njemačke.

SA SLOVOM 'U' Ekskluzivno: Zastava zbog koje Dinamu prijeti drastična kazna!

Djelatnik Farea i Uefin povjerenik za sigurnost, Srbin Vlado Gođović, primijetio je to i prijavio Dinamo Disciplinskoj komisiji Uefe koja će za utakmicu protiv Spartaka iz Trnave, u kojoj bi hrvatski prvak mogao osigurati europsko proljeće, zatvoriti sjevernu tribinu. Na njoj će biti banner Uefine direktive "Equal game".

- Osjećamo maksimalnu podršku u svakoj utakmici, ali ova kazna je stvarno rigorozna. Žao nam je štio će sjever biti zatvoren. Baklje i povici protiv protivnika nam ništa ne znače, nego samo podrška za Dinamo - komentirao je trener Dinama Nenad Bjelica, gostujući u studiju 24sata.

Osim toga, zbog toga prijestupa, Dinamo je kažnjen i s 50.000 eura. Dodatnih 5000 eura dobio je zbog korištenja pirotehnike te 8000 eura zbog bacanja predmeta u teren.

Dinamo je tako zasad ove sezone morao Uefi uplatiti 140.000 eura, a još čeka kaznu za prijestupe protiv Fenerbahčea.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

U nastavku je odluka UEFA-e o kazni:

1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od 50.000,00 Eura zbog rasizma

2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

- prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000,00 Eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

NAPOMENA: Klub još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo - SK Fenerbahce odigranoj na stadionu Maksimir, 20. rujna 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • kinez14 12.10.2018.

    Ovdje ima mjesta za istragu tajne sluzbe. Ovakvi ekscesi odgovaraju jedino srbima jer je to njihova dusevna hrana

  • freeshooter 12.10.2018.

    Iz osobnog iskustva s obzirom na godine provedene na ratištu, najglasniji su oni koji plaču u rovu, a za šankom su najhrabriji. Ako je istinski domoljub taj koji je podignuo zabranjenu zastavu, neka bude veliki domoljub te se javno obznani i kaže EUFA-i, ja sam to učinio u domoljubnom zanosu, mene kaznite a ne Dinamo i 99,9% navijača, ja ću snositi sve posljedice istoga, jer sam neustrašivi domoljub, iz Munchena! Sve z Dinamo!

  • Niverzala 12.10.2018.

    Dobro su prošli .

Komentiraj...
Vidi sve komentare