Obavijesti

Sport

Komentari 114

Dinamo kažnjen s 50.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine!

Dinamo kažnjen s 50.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine!
1

Dinamo će zbog navijačkih prijestupa protiv Anderlechta morati platiti ukupno 63.000 eura, a na utakmici protiv Spartaka iz Trnave u Maksimiru bit će zatvorena sjeverna tribina

VIDEO

Upotreba pirotehnike, bacanje predmeta na travnjak, tučnjava navijača kao i rasizam razlozi su zbog kojih je Dinamo rigorozno kažnjen od Uefe za incidente na utakmici protiv Anderlechta u Bruxellesu 4. listopada.

"Modri" su u toj utakmici pobijedili 2-0, a na tribinama stadiona Constant Vanden Stock pojavila se zastava s ustaškim obilježjem u kutu. U nekoliko navrata izvješena je na dijelu stadiona gdje su bili smješteni navijači "modrih", a maknuta je u 25. minuti. Navodno ju je izvjesio navijač koji je došao iz Njemačke.

Ekskluzivno: Zastava zbog koje Dinamu prijeti drastična kazna!
Ekskluzivno: Zastava zbog koje Dinamu prijeti drastična kazna!

Djelatnik Farea i Uefin povjerenik za sigurnost, Srbin Vlado Gođović, primijetio je to i prijavio Dinamo Disciplinskoj komisiji Uefe koja će za utakmicu protiv Spartaka iz Trnave, u kojoj bi hrvatski prvak mogao osigurati europsko proljeće, zatvoriti sjevernu tribinu. Na njoj će biti banner Uefine direktive "Equal game".

- Osjećamo maksimalnu podršku u svakoj utakmici, ali ova kazna je stvarno rigorozna. Žao nam je štio će sjever biti zatvoren. Baklje i povici protiv protivnika nam ništa ne znače, nego samo podrška za Dinamo - komentirao je trener Dinama Nenad Bjelica, gostujući u studiju 24sata.

Osim toga, zbog toga prijestupa, Dinamo je kažnjen i s 50.000 eura. Dodatnih 5000 eura dobio je zbog korištenja pirotehnike te 8000 eura zbog bacanja predmeta u teren.

Dinamo je tako zasad ove sezone morao Uefi uplatiti 140.000 eura, a još čeka kaznu za prijestupe protiv Fenerbahčea.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

U nastavku je odluka UEFA-e o kazni:

1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od 50.000,00 Eura zbog rasizma

2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

- prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000,00 Eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

NAPOMENA: Klub još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo - SK Fenerbahce odigranoj na stadionu Maksimir, 20. rujna 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe