To je to što me zanima!

Dinamo Moskva odgovorio Khimkiju: Dolazi D. West?

Delonte West, 25-godišnji playmaker Cleveland Cavaliersa, od sljedeće bi sezone mogao biti još jedna u nizu zvijezda u ruskoj košarkaškoj ligi
Vidi originalni članak

West, koji trenutačno u statusu ograničenoga slobodnog agenta, ima na stolu ponudu moskovskog Dinama, sastava koji vodi David Blatt i za kojega je prošli tjedan u rekordnom transferu (šest milijuna eura godišnje) potpisao Slovenac Boštjan Nachbar.
Westu su Rusi ponudili deset milijuna dolara (šest milijuna eura) za dvije godine ugovora. U preostaloj godini u Clevelandu zaradio bi gotovo dvostruko manje (2,76 milijuna dolara), nakon čega bi bio slobodan igrač bez ograničenja.
Status ograničeno slobodnog igrača u NBA-u se odnosi na košarkaše koji još imaju godinu dana ugovora, te su slobodni prijeći u drugi klub ukoliko taj za njih izlicitira veću ponudu od one koju im nudi trenutačni klub. Taj propis nema vrijednost preko oceana, tako da su slobodni agenti s još godinom dana ugovora zapravo slobodni za europske klubove.
Boston Celticsi birali su Westa 2004. godine kao 24. pick prve runde drafta. Najbolje je igrao u sezoni 2006./2007., kada je za 32 minute na parketu ubacivao 12,3 koša uz 4,4 asistencije i tri skoka prosječno po utakmici.
Prosjek kroz NBA karijeru mu je 9,9 koševa, 3,8 asistencija i 3,2 skoka po utakmici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ferenc16 25.07.2008.

    BREJKING NJUS : Kobe Bryant u Ciboni zajedno sa Shaq O\'Neilom!!!!! haha...aha...dao bog

Komentiraj...
Vidi sve komentare